Теквондоисткиња Марија Јокић путује на Свјетско јуниорско првенство које се одржава у Софији

Теквондоисткиња Марија Јокић путује на Свјетско јуниорско првенство које се одржава у Софији

 

Теквондоисткиња ,,Зворника“ Марија Јокић данас путује са репрезентацијом Босне и Херцеговине на Свјетско јуниорско првенство које почиње сутра у Бугарској. Она ће у конкуренцијии 32 најбоље јуниорке планете у категорији до 68 килограма покушати да оствари што бољи резултат и на најбољи начин представи град Зворник, Републику Српску и Босну и Херцеговину. Поред Марије Јокић једина представница из Републике Српске која наступа на овом првенству је још Јелена Васић из Брчког.

– Одрадили смо паклене приреме и могу рећи да потпуно спремна дочекујем ово највеће такмичење у мојој досадашњој каријери. Чињеница да ћу се наћи на смотри најбољих свјетских јуниорки је већ огроман успјех, али наравно да ћу учинити све како би остварила што бољи пласман. Ја се такмичим посљедњег дана шампионата, у недељу 7. августа, а вагање је дан прије. Тренутно сам на Светским ранг листама пласирана на 15. позицију и уколико буде мало среће у жријебу могла бих стићи до нових бодова на ранг листама – рекла је Марија Јокић која се захвалила Градској управи Зворника на помоћи око одласка на ово велико такмичење.

Марија Јокић и тренер Младен Ристић

Марија Јокић и тренер Младен Ристић

Ово ће бити први пут да ТКДК ,,Зворник“ има такмичарку на Свјетском јуниорском првенству, а тренер Младен Ристић који је и тренер репрезентације БиХ задовољан је послом урађеним током припрема.

– Путујемо на ово Свјетско првенство по једно ново искуство, али ако се коцкице поклопе могли би направити добар резултат, јер смо заиста уложили пуно труда и рада у посљедних неколико мјесеци. У досадашњој каријери Марија је већ учествовала на неколико великих такмичења, па се надам да треме неће бити и да ћемо показати да можемо да се боримо против најбољих јуниорки свијета – закључио је Ристић.

Марија Јокић је стандардна чланица млађих категорија репрезентације БиХ, а до сада је била три пута првак БиХ у кадетској и јуниорској конкуренцији, те освајач Купа БиХ три пута и четвероструки првак Републике Српске, а ове сезоне је освојила и Г2 турнир у Софији. Оно што представља још већи успјех за Марију је чињеница да ће она и наредне године наступати у јуниорској конкуренцији, те да је од већине такмичарки на Свјетском првенству млађа годину дана.

ИнфоБирач

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.