АКТУЕЛНОБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИЗВОРНИКСПОРТ

Tekvondoistkinja Marija Jokić putuje na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Sofiji

Tekvondoistkinja Marija Jokić putuje na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Sofiji

IMG 9e0724f0d1b06c1bb27567855ce0bca1 V

 

Tekvondoistkinja ,,Zvornika“ Marija Jokić danas putuje sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje počinje sutra u Bugarskoj. Ona će u konkurencijii 32 najbolje juniorke planete u kategoriji do 68 kilograma pokušati da ostvari što bolji rezultat i na najbolji način predstavi grad Zvornik, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Pored Marije Jokić jedina predstavnica iz Republike Srpske koja nastupa na ovom prvenstvu je još Jelena Vasić iz Brčkog.

– Odradili smo paklene prireme i mogu reći da potpuno spremna dočekujem ovo najveće takmičenje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Činjenica da ću se naći na smotri najboljih svjetskih juniorki je već ogroman uspjeh, ali naravno da ću učiniti sve kako bi ostvarila što bolji plasman. Ja se takmičim posljednjeg dana šampionata, u nedelju 7. avgusta, a vaganje je dan prije. Trenutno sam na Svetskim rang listama plasirana na 15. poziciju i ukoliko bude malo sreće u žrijebu mogla bih stići do novih bodova na rang listama – rekla je Marija Jokić koja se zahvalila Gradskoj upravi Zvornika na pomoći oko odlaska na ovo veliko takmičenje.

Marija Jokić i trener Mladen Ristić

Marija Jokić i trener Mladen Ristić

Ovo će biti prvi put da TKDK ,,Zvornik“ ima takmičarku na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a trener Mladen Ristić koji je i trener reprezentacije BiH zadovoljan je poslom urađenim tokom priprema.

– Putujemo na ovo Svjetsko prvenstvo po jedno novo iskustvo, ali ako se kockice poklope mogli bi napraviti dobar rezultat, jer smo zaista uložili puno truda i rada u posljednih nekoliko mjeseci. U dosadašnjoj karijeri Marija je već učestvovala na nekoliko velikih takmičenja, pa se nadam da treme neće biti i da ćemo pokazati da možemo da se borimo protiv najboljih juniorki svijeta – zaključio je Ristić.

Marija Jokić je standardna članica mlađih kategorija reprezentacije BiH, a do sada je bila tri puta prvak BiH u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, te osvajač Kupa BiH tri puta i četverostruki prvak Republike Srpske, a ove sezone je osvojila i G2 turnir u Sofiji. Ono što predstavlja još veći uspjeh za Mariju je činjenica da će ona i naredne godine nastupati u juniorskoj konkurenciji, te da je od većine takmičarki na Svjetskom prvenstvu mlađa godinu dana.

InfoBirač