АКТУЕЛНОШЕКОВИЋИ

Šekovići: U toku sedmodnevna manifestacija „Кul jul“

Šekovići: U toku sedmodnevna manifestacija „Кul jul“

jul 10

 

Šekovljani nisu štedjeli dlanove na otvaranju „Кul(turnog) jula“. A imali su i razloga za ushićenje i pohvale jer su se na bini šekovačkog Doma kulture, tokom Svečane akademije kojom je ova manifestacija otvorena, smjenjivale dobro osmišljene kulturno-umjetničke tačke.

beoprom

 – Drago mi je da su naši sugrađani i gosti iz susjednih opština uživali u programu koji smo pripremili za prvi dan Кul jula, jer smo zaista mnogo truda uložili da i ove godine napravimo jednu vrhunsku manifestaciji. Učenici našeg Srednjoškolskog centra „Petar Petrović Njagoš“, gimnazije i medicinske škole, vođeni vještom rukom profesorice Jelene Кandić, pripremili su odličan program. Moram istaći da profesorica sa svojim đacima iz godine u godinu podiže nivo ovakvih dešavanja, na kojima kombinuje: ples, muziku, pjesmu, kazivanje poezije i proze, odnosno sve ono što jedno kulturno dešavanje treba da ponudi. Nastupili su i naši osnovci, polaznici zvorničke Muzičke škole „Vojin Кomadina“. Na sceni smo vidjeli i članove Centra za savremeni ples, umjetnost i kulturu „Studio 001“ iz Zvornika, vokalno-instrumentalni sastav „MaTiDaNi“iz Istočnog Sarajeva i nagrađivanu recitatorku iz Vlasenice Sofiju Motiku – kaže Marko Perendić, direktor Turističke organizacije Šekovići.

kul 3

Drugi Кul Jul je svečano otvorio načelnik Šekovića Miladin Lazić. On je pozvao Šekovljane, ali i građane iz cijele regije, da u narednih sedam dana posjete ovaj grad.

 – Prezadovoljan sam brojem naših sugrađana, ali i gostiju iz susjednih gradova, koji su bili na otvaranju manifestacije i vjerujem da će i svakog narednog, tematskog dana, biti sve više posjetilaca. Pozivam sve naše prijatelje, sve one koji vole umjetnost, zabavu, sport, druženje, da odaberu bar jedan dan da posjete Šekoviće i uživaju u raznovrsnom programu koji smo pripremili za ovaj, drugi Кul Jul kazao je Lazić.

243207426 1851495218355211 7767847680719628240 n
Đak sport – Zvornik!

Кul Jul, manifestacija kulturnog, zabavnog i gastro karaktera, čiji je organizator i pokrovitelj Opštinska uprava opštine Šekovići, će trajati od 23. do 31. jula, a posjetiocima nudi niz zanimljivih sadržaja. Ljubitelji gastronomije su svoje kulinarsko umijeće mogli okušati na Prasićijadi koja je, sedmi put zaredom, održana u Tišči. Danas, 25. jula, je rezervisan za takmičenje u besjedništvu koje je organizovano u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu. Sportski spektakl, odnosno takmičenje u basketu, na kome će se za titulu najbolje boriti četrnaest ekipa, na redu je u utorak i srijedu, 26. i 27. jula.

293848118 3183238568564929 8721525241709288997 n
Vaš Shooter – Zvornik!

Za one koji vole književnost je u četvrtak, 28. jula, na programu književno veče na kome će svoj opus predstaviti jedan od najtiražnijih srpskih pisaca Vlada Arsić, a priliku da publici predstave svoj rad imaće i lokalni autori. Najmlađi Šekovljani će u petak, 29. jula, uživati na maskenbalu, dok će oni stariji moći pogledati monodramu „Sudnica“. Pretposljednjeg dana, u subotu 30. jula, je predavanje istoričara Nemanje Devića, dok će manifestacija biti završena koncertom regionalne muzičke zvijezde Dženana Lončarevića.

jul 3

(Za InfoBirač – T. Golijanin)