Шековићи: У току седмодневна манифестација „Кул јул“

Шековићи: У току седмодневна манифестација „Кул јул“

 

Шековљани нису штедјели дланове на отварању „Кул(турног) јула“. А имали су и разлога за усхићење и похвале јер су се на бини шековачког Дома културе, током Свечане академије којом је ова манифестација отворена, смјењивале добро осмишљене културно-умјетничке тачке.

 – Драго ми је да су наши суграђани и гости из сусједних општина уживали у програму који смо припремили за први дан Кул јула, јер смо заиста много труда уложили да и ове године направимо једну врхунску манифестацији. Ученици нашег Средњошколског центра „Петар Петровић Њагош“, гимназије и медицинске школе, вођени вјештом руком професорице Јелене Кандић, припремили су одличан програм. Морам истаћи да професорица са својим ђацима из године у годину подиже ниво оваквих дешавања, на којима комбинује: плес, музику, пјесму, казивање поезије и прозе, односно све оно што једно културно дешавање треба да понуди. Наступили су и наши основци, полазници зворничке Музичке школе „Војин Комадина“. На сцени смо видјели и чланове Центра за савремени плес, умјетност и културу „Студио 001“ из Зворника, вокално-инструментални састав „МаТиДаНи“из Источног Сарајева и награђивану рецитаторку из Власенице Софију Мотику – каже Марко Перендић, директор Туристичке организације Шековићи.

Други Кул Јул је свечано отворио начелник Шековића Миладин Лазић. Он је позвао Шековљане, али и грађане из цијеле регије, да у наредних седам дана посјете овај град.

 – Презадовољан сам бројем наших суграђана, али и гостију из сусједних градова, који су били на отварању манифестације и вјерујем да ће и сваког наредног, тематског дана, бити све више посјетилаца. Позивам све наше пријатеље, све оне који воле умјетност, забаву, спорт, дружење, да одаберу бар један дан да посјете Шековиће и уживају у разноврсном програму који смо припремили за овај, други Кул Јул казао је Лазић.

Ђак спорт – Зворник!

Кул Јул, манифестација културног, забавног и гастро карактера, чији је организатор и покровитељ Општинска управа општине Шековићи, ће трајати од 23. до 31. јула, а посјетиоцима нуди низ занимљивих садржаја. Љубитељи гастрономије су своје кулинарско умијеће могли окушати на Прасићијади која је, седми пут заредом, одржана у Тишчи. Данас, 25. јула, је резервисан за такмичење у бесједништву које је организовано у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву. Спортски спектакл, односно такмичење у баскету, на коме ће се за титулу најбоље борити четрнаест екипа, на реду је у уторак и сриједу, 26. и 27. јула.

Ваш Схоотер – Зворник!

За оне који воле књижевност је у четвртак, 28. јула, на програму књижевно вече на коме ће свој опус представити један од најтиражнијих српских писаца Влада Арсић, а прилику да публици представе свој рад имаће и локални аутори. Најмлађи Шековљани ће у петак, 29. јула, уживати на маскенбалу, док ће они старији моћи погледати монодраму „Судница“. Претпосљедњег дана, у суботу 30. јула, је предавање историчара Немање Девића, док ће манифестација бити завршена концертом регионалне музичке звијезде Џенана Лончаревића.

(За ИнфоБирач – Т. Голијанин)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.