У Сребреници рестиркције воде – у Зворнику уредно водоснабдијевање

У Сребреници рестиркције воде – у Зворнику уредно водоснабдијевање

 

Због суше и недовољне количине воде на водозахвату у Зеленом Јадру, Комунално предузеће „Полет“ из Сребренице спроводи план рестрикције у водснабдијевању. Како је пренио портал есбребреница.ба рестрикције воде се спроводе од 20.00 до 6.00 часова и то сваког другог дана, наизмјенично.

 – Један дан воду неће имати насеља Поточари, Дуго поље, Жути мост, Петрича, Видиковац, Црвена ријека, Улица Маршала Тита док ће сва друга насеља и улице имати воду, а други дан обрнуто. Рестрикција се спроводи како би се преко ноћи напунио базен и да би преко дана барем неки дијелови имали воде. Нажалост, приморани смо тако да радимо јер сада не можемо ништа урадити како би се овај проблем ријешио – рекла је Биљана Кандић директорица у КП „Полет“.

Она каже да је ово дугогодишњи проблем на који утиче сјеча шума, климатске промјене и други фактори те да су екипе обишле базене и главне цијеви и нису уочили кварове на мрежи који би утицали на губитак воде, а урадиће се и додатна мјерења дотока воде на базенима.

Кандићева је позвала грађане на разумијевање и рационално трошење воде, а допис ће доставити и Комуналној полиција да појача наѕор и санкционише неодговорне грађане који нерационално троше воду.

У Зворнику је, како нам је потврдио Јован Томић, директор ЈП „Водовод и комуналије“ уредно водоснабдијевање.

 – Мањи проблеми се јављају у периоду од 17 до 21.30 часова. Сматрамо да у том периоду грађани превише користе воду за поливање зелених површина. У једном моменту много потрошача  повуче више воде него што треба – каже Томић и апелује на становнике да рационалније користе воду.

Он је појаснио дау наведеном периоду нагло пада пристисак те пумпе не могу да издрже такав ниво потрошње.

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.