Кошаркашки турнир за помоћ породици Манојловић  

Кошаркашки турнир за помоћ породици Манојловић  

 

У Зворнику је јуче почео дводневни кошаркашки турнир „Макс бет 3×3 стритбал“ који, осим спортског, има и хуманитарни карактер због прикупљања средстава за рјешавање стамбеног питања зворничкој породици Манојловић.

Члан Организационог одбора овог турнира Вељо Тијанић рекао је да на турниру учествије 21 екипа са регије Бирач, од којих је девет јуниорски и 12 сениорских екипа, са око стотину учесника.

Он је додао да ће Зворничани у дводневном турниру моћи да погледају квалитетан баскет и у игри и у шутирање тројки, наглашавајући да је котизација 5 КМ хуманитарног карактера за изградњу куће породици Манојловић.

Подсјећајући да је ово четврта година како се одржава овај турнир, Тијанић је рекао да се ове године радило на техничкој организацији како би што више публике могло да посматра игру несметано са сваке стране.

 – Настојали смо да ове године уведемо многе новине на турниру, од којих је и учешће момака који играју баскет у колицима, који ће одиграти ревијални меч – рекао је Тијанић и нагласио да је циљ организатора турнира да зворнички баскет временом прерасте у квалификациони за европско такмичење у баскету.

Тијанић се захвалио Градској управи Зворника која је препознала ову идеју од самог почетка организовања овог турнира, помажући да његово одржавање прерасте у препознатљив спортски догађај. 

Четворочлана породица Манојловић из Зворника очакује истинску помоћ људи добре воље да ријеши стамбено питање, јер се налази у веома тешкој ситуацији, без озбиљнијег изгледа да у будућности ријеши своје стамбено питање.

Светосавска омладинска заједница, чији је представник Станислав Томоћ, је са свештеником храма Светог Јован Крститеља у Зворнику Милошем Зекановићем покренула хуманитарну акцију под називом „Помозимо да Манојловићи коначно добију свој дом“ како би сви који желе могли да конкретизују помоћ породици Манојловић.

Глава породице Милко Манојловић имао у 2019. години два мождана удара која су му погоршала ионако нарушено здравље, те да, осим инвалидске пензије, нема других примања, док је супруга Зорица незапослена.

 – Супруга Зорица нема стални посао, а осим бриге о мужу, настоји да свје двоје дјеце, Анђелу /10/ и Милоша /9/, која похађају Основну школу ‘Свети Шава’ у Зворнику, изведе на прави пут – рекао је Томоћ и додао да им у свим тим проблемима недостаје кров над главом који, без озбиљније помоћи, неће моћи сами да ријеше.

Самоуслужна аутопраоница Корунд – Милићи!

(ИнфоБирач)