АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦАЗВОРНИК

Zvanično počela izgradnja Ski-centra ,,Igrišta” kod Vlasenice – Projekat vrijedan 40 miliona KM

Zvanično počela izgradnja Ski-centra ,,Igrišta” kod Vlasenice – Projekat vrijedan 40 miliona KM

290738606 407213388117152 2032304427862782825 n

 

Najavljivani i planirani početak radova na izgradnji Ski centra ,,Igrišta“ kod Vlasenice zvanično je počeo juče.

– Vrijednost ugovorenih radova iznosi 13 miliona KM – izjavio je je ranije u Vlasenici ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je rekao da će  Vlada Republike Srpske donijeti novu odluku u smislu pokretanja daljih akcija o pitanju obezbjeđenja sredstava za završetak kompletne investicije koja će na kraju koštitati oko 40 miliona KM.

Slika može predstavljati 1 osoba i na otvorenom

On je istakao da će ovo zasigurno otvoriti nova radna mjesta i donijeti novu perspektivu cijelom ovom kraju, a budući da će biti još jedna destinacija, rasteretiće i Olimpijski centar „Jahorinu“.

– Da bi se došlo do takvih projekata moramo raditi na pitanju putne infrastrukture, uspjeli smo da rehabilitujemo put od Zvornika do Vlasenice, u ovoj godini se nastavlja prema Han Pijesku i dalje prema Istočnom Sarajevu – rekao je Ćorić.

Namjera je, kaže, da na ovim planinskim prevojima, uz Vlasenicu i preko Romanije obezbijede i treću traku da bi ubrzali protok saobraćaja i poboljšali bezbjednost saobraćaja na ovom prostoru.

Slika može predstavljati 8 osoba, ljudi stoje, priroda i drvo

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da su svi infrastrukturni projekti od značaja za cijelu regiju Birač.

On je istakao da će „Igrišta“ biti okosnica i kruna razvoja za Vlasenicu, regiju Birač i cijelu Republiku Srpsku, budući da je tu ogroman potencijal, kao i da će biti obezbijeđeno direktnih pedesetak radnih mjesta, a indirektnih i hiljadu.

InfoBirač