Бесплатни уџбеници у Републици Српској за школарце од првог до четвртог разреда – Из буџета 4,5 милиона КМ за школске књиге

Бесплатни уџбеници у Републици Српској за школарце од првог до четвртог разреда – Из буџета 4,5 милиона КМ за школске књиге

Влада Републике Српске саопштила је да ће за школску 2022/2023. годину бити обезбијеђени уџбеници за све ученике првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа.

Такође, Влада РС обезбиједила је новац за набавку уџбеника за ученике основних школа који су побједници републичког такмичења, као и ученицима од петог до деветог разреда који су треће и наредно дијете по реду рођења у породици са троје и више дјеце.

– Како би допринијели остваривању закључака Народне скупштине Републике Српске и мјера дефинисаних програмом Популационе политике, буџетом за 2022. годину планирано је 4,5 милиона КМ за набавку уџбеника – кажу у Влади РС.

Према подацима којима располаже Министарство просвјете и културе Републике Српске, у школској 2022/2023. години, на основу наведених категорија, уџбеници ће бити обезбијеђени за око 44.600 ученика.

Такође, Министарство породице, омладине и спорта обезбиједиће уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце и то за дјецу од петог до деветог разреда и за школску 2022/2023. годину.

ИнфоБирач

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.