Сребреница: Марија Васић проглашена за студенткињу генерације на Педагошком факултету у Бијељини

Сребреница: Марија Васић проглашена за студенткињу генерације на Педагошком факултету у Бијељини

 

Марија Васић из Сребренице проглашена је за студенткињу генерације на Педагошком факултету у Бијељини, Универзитета Источно Сарајево, смјер Предшколско васпитање и образовање. Количина љубави, смијеха и забаве коју дјеца свакодневно пружају су имали пресудан утицај на њу због чега се одлучила да студира баш овај смјер и да ради са дјецом.

 – Изабрала сам ову професију, звање јер волим да радим са дјецом, док су оцјене дошле саме по себи иако ми није био циљ да будем студент генерације. Труд и рад се исплатио и могу рећи да сам поносна на себе – каже Марија.

Она је уписала мастер студије и већ се бави научним радом, а по завршетку редовних студија одмах је почела да ради у Дјечијем вртићу „Полетарац“ у Сребреници као приправник гдје стиче практично искуство и примјењује стечено знање.

 – Имам амбиције да се даље усавршавам и образујем, надам се да ћу сходно обавезама и послу уписати и докторске студије, а изузетно ми је важно да напредујем – рекла је она.

Васићева је истакла да је од великог значаја за дјецу да се још у раном, а свакако и предшколском периоду посвети посебна пажња.

 – То је најпогоднији период гдје дјеца стичу прве навике, знања и вјештине приликом рада са стручним људима као што је случај у вртићу у Сребреници – каже Марија.

Дјечији вртић „Полетарац“ у Сребреници једна је од најбољих предшколских установа овог типа у овом дијелу Републике Српске, који поред модерне и функционалне зграде има квалитетну опрему, наставна средства за рад и стручно особље.

Марија каже да је ова награда добар начин промовисања средине из које долази јер је из Сребренице много младих успјешних људи који су најбољи амбасадори ове општине.

(Извор: FB ESrebrenica)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.