Власенички Дом здравља богатији за мобилни рендген апарат

Власенички Дом здравља богатији за мобилни рендген апарат

 

У оквиру „Хитног пројекта ковид 19“ који проводи Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске власенички Дом здравља је добио мобилни рендген апарат.

 – Захваљујући Влади и Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске добили смо још један веома користан апарат, веома значајан за нашу установу, јер ћемо унаприједити здравствене услуге које пружамо својим пацијентима. Ради се о мобилном ренднег апарату и то је први који је наша установа иакада имала. Његова предност је што снимак може да се обради директно на апарату. Сем тога, циљ примарне здравствене заштите је да  се услуге нашим суграђанима пруже на највишем могућем нивоу, како бисмо што мање пацијената слали на секундарни ниво, тј. у нашу регионалну болницу  како  их не бисмо оптеретили послом – каже директорица Дома здравља у Власеници Гордана Крстић.

Хирург Горан Бјековић, који је присуствовао испоруци мобилног рендген апарата похвалио је рад ове здравствене установе.

 – Желим да похвалим младо руководство Дома здравља које има слуха за напредак и у техничком и кадровском погледу.  Овдје ради и вјероватно најбољи рендген техничар у регији Горан Мишић. Веома битно је истаћи да ја познајем историју ове здравствене установе и осјетан је напредак и у персоналном и у техничком смислу. Раде много више, покривају много више. Све ово само може бито неколико корака напријед, а никако назад – каже Бјековић који је стално запослен у зворничкој болници, док је у власеничком Дому здравља спољни консултант.

(За ИнфоБирач – Т. Голијанин)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.