АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Hram u Čelopeкu dobio mošti Svete Ognjene Marije i Svetog Sisoja

Hram u Čelopeкu dobio mošti Svete Ognjene Marije i Svetog Sisoja

DSC 0063

 

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je danas svetu arhijerejsku liturgiju u hramu posvećenom Svetoj velikomučenici Marini – Ognjenoj Mariji u Čelopeku kod Zvornika, koja je blagoslovom vladike dobila čestice moštiju Svete velikomučenice Marine i Svetog prepodobnog Sisoja Velikog u narodu poznatog kao zaštitinika majki i djece.

Episkop Fotije je, nakon litije, osveštao obnovljeni hram Ognjene Marije poručivši vjernom narodu da će svete mošti Svetog prepodobnog Sisoja Velikog i Svete velikomučenice Marine biti u svetom hramu gdje će vjernici moći da ih cjelivaju što znači da su preko moštiju ti svetitelji zajedno sa nama na svetoj liturgiji da nas blagosiljaju, čuvaju i da nas uhljebljuju u ljubavi.

zo zi 1

Ističući da nas naša sveta vjera pravoslavna vodi putem istine i spasenja, episkop Fotije je rekao da samo crkvi i svojim sveštenicima treba vjerovati, jer nas crkva upućuje putem svetosavskim, putem spasenja i putem vjere naših otaca.

Vladika Fotije zahvalio se svim ljudima dobre volje koji su pomogli obnovu hrama, te odlikovao gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića i Bojana Ivanovića arhijerejskom pohvalnicom.

Episkop zvorničko-tuzlanski odlikovao je i druge ljude dobre volje koji su nesebično pomagali obnovu ovog hrama  arhijerejskom pohvalnicom na kojoj je napisano: „Zahvaljujući Bogu za sve i sva želimo poput Svetog apostola Pavla da dobrota vaša bude poznata svim ljudima“.

euro
Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

Sveštenik hrama Dragan Negić rekao je da su renoviranje i obnova hrama trajali oko godinu dana i dodao da je nanovo urađen ikonostas, časna trpeza, kompletan oltarski prostor, te podovi, grijanje, duborezna vrata i porta hrama.

 – Gradska uprava donirala je novac za uređenje porte hrama, a ostale radove vjerni narod – rekao je Negić.

taverna

(InfoBirač)