Шеранић: У амбуланти у Осмацима ускоро лабораторијске услуге

Шеранић: У амбуланти у Осмацима ускоро лабораторијске услуге

 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас у Осмацима да ће грађани ове општине ускоро моћи да добију у амбуланти у Осмацима здравствене услуге због којих су морали да иду у Зворник.

Шеранић је, након разговора са начелником општине Осмаци Раданом Сарићем, рекао новинарима да су у овај пројекат укључени и директори Дома здравља и Болнице Зворник да помогну да се обезбиједи све што је потребни како грађани Осмака не би морали да одлазе у Зворник по здравствене услуге.

 – Јако је важно и покретање активности на инсталирању стоматолошке столице у Осмацима како би се тиме покренуо пројекат мале школске стоматологије да родитељи не би морали да воде дјецу у Зворник него да добују превентивне стоматолошке услуге овдје у свом мјесту. Основна школа у Осмацима је близу амбуланте и нема потребе да се формира школска амбуланта, јер се у оквиру постојеће амбуланте може адекватно организовати овај пројекат – оцијенио је Шеранић.

Истичући да такав пројекат живи у граду Зворнику, Шеранић је рекао да би то био разлог више да се добра пракса из Зворника премјести и у Осмаке.

Шеранић је рекао да је да начелником разговарао и о потребама и могућностима да се ова општина јави и на друге пројекте Владе Републике Српске, изван ресора здравства, и додао да је јако важно да људи имају информације да могу, сходно својим потребама, да се јављају и остварују своја одређена права.

Сарић је рекао да је, захваљујући министру Шеранићу, договорена сарадња са Домом здравља Зворник да од 1. јула амбуланта у Осмацима добије додатне здравствене услуге које подразумијевају комплетне услуге лабораторијских налаза.

 – Сви налази који се раде у Дому здравља у Зворнику моћи ће да се раде и у амбуланти у Осмацима једном седмично – рекао је Сарић и додао да ће једном седмично бити ангажована екипа Дома здравља Зворник која ће долазити у амбуланту у Осмацима, узимати узорке крви адекватно их транспортовати у лабораторију у Зворнику и вршити анализу.

Сарић је рекао да ће у случају да се појави већа потреба бити договорен долазака два или три дана седмично. Он се захвалио и федералном министру за избјегла и расељена лица Едину Рамићу за донацију стоматолошке столице и комплетне опреме општини Осмаци.

 – Стоматолошка столица се већ налази у амбуланти и само се чека њена инсталација и пуштање у рад – рекао је Сарић и додао да ће у договору са Домом здравља из Зворника стоматолошка амбуланта радити два дана седмично, а по потреби и више.

Састанку су присуствовали и директори Болнице и Дома здравља Зворник Иван Поповић и Радивоје Аћимовић.

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.