АКТУЕЛНОЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧ

Gnjatić: Izjednačiti koeficijente sa drugim budžetskim korisnicima, posebno iskazati topli obrok i regres

Gnjatić: Izjednačiti koeficijente sa drugim budžetskim korisnicima, posebno iskazati topli obrok i regres

viber image 2022 05 25 14 20 02 420

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Repubike Srpske Dragan Gnjatić rekao je danas u Zvorniku da ostaju pri svojim zahtjevima da se posebno iskazuje naknada za topli obrok i regres i da budu izjednačeni koeficijenti prosvjetnih radnika sa ostalim korisnicima budžeta.

Gnjatić je u pauzi zajedničke sjednica Republičkog odbora sindikata obrzovanja, nauke i kulture Republičke Srpske i Regionalnog odbora ovog sindikata sa područja Birča, rekao novinarima da će zaključci koji budu doneseni na ovoj sjednici biti prezentovani bazi kako bi dogovorenim redom biti realizovani u narednom periodu.

beoprom

 – Sindikat  i dalje insistira da se uvaži zahtjev u vezi posebnog iskazivanja  toplog obroka i regresa, jer svi radnici na to imaju pravo. Zakonskim rješnjem iz 2008. godine topli obrok i regres su ugrađeni u platu, što bi trebalo da se  izmijeni. Imamo uvjeravanja iz Vlade Republike Srpske da će se o tome razgovarati – rekao je Gnjatić te izrazio uvjeravanja da bi se ovo pitanje moglo riješiti kroz budžet početkom narende godine.

Gnjatić je, kao potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske, naglasio da se Sindikat zalaže za bolji standard svih radnika bez obzira rade li u realnom sektoru ili imaju primanja iz budžeta.

euro
Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

 – Naša je obaveza da se borimo za radnike i njihova radna prava i obaveze, da imaju veća primanja i bolju poziciju u društvu i da, kada odu u penziju, mogu pristojno da žive – rekao je Gnjatić.

On je naglasio da se neki poslodavci u relanom sektoru ne pridržavaju zakonskih propisa kod isplate plata, pa Sindikat pokreće kampanje i kod Poreske uprave i inspekcijskih službi Republike Srpske kako bi došli u situaciju da poslodavci u realnom sektoru imaju lojalnu konkurenciju, a ne da neki rade isključivo u sivoj zoni, gdje se dolazi do određenih manipulcija. On je najavio održavanje ovih sastanaka u svim regijama Republike Srpske.

viber image 2022 05 08 16 26 57 712 Copy 2

(InfoBirač)