Стево Савић изабран за предсједника Подручне привредне коморе Бијељина

Стево Савић изабран за предсједника Подручне привредне коморе Бијељина

 

Члан менаџмента компаније „Алумина“ из Зворника, дипломирани инжењер производног менаџмента, Стево Савић, изабран је за предсједника Подручне привредне коморе Бијељина на јучерашњој сједници Скупштине Подручне привредне коморе, одржаној у Бијељини.

Савић је рекао да је захваљујући снажној подршци компаније „Алумина“, коју је имао приликом избора, успио да обезбиједи подршку 21 привредног субјекта са подручја регије који  су подржали његове идеје и визије у раду Подручне провредне коморе Бијељина.

Он је додао да му лично импонује и да то сматра битним што је први човјек који је изван Бијељине изабран за првог човјека Подручне привредне коморе Бијељина након три деценије.  

Новоизабрани предсједник Подручне привредне коморе Бијељина оцијенио је данас у Зворнику да је неопходна што већа и тјешња сарадња са привредницима ради подизања привредног амбијента и ставрања повољних услова за живот и рад на овом простору.

Савић је нагласио да дјеловање Подручне привредне коморе Бијељина већ извјестан период  има стагнацију у раду, није препознатљива и није видљива, па је то оно што се, прије свега,  мора учинити и подићи њено дјеловање и рад на ниво који је неопходан.

„Подручје, које Подручна привередна комора Бијељина покрива,  је друго по величини у територијалној организацији Привредне коморе Републике Српске, одмах иза Бањалуке, и заиста требамо учинити напоре да се иницињативе и глас привредника са овог подручја  чује снажније тамо гдје треба“, нагласио је Савић. 

Истичући да је по спољно трговинском промету, односно  увозу и извозу, као  и низу других параметара који се прате, Подручна привредна комора Бијељина друга у Републици Српској, Савић је рекао да је и са тог аспекта  потребно указати на значај ове институције, као и њеног освјежавања и квалитетнијег рада у самој Подручној привредној комори Бијељина.  

„У наредном периоду настојаћу да направим синергију са свим градоначелницима и начелницима градова и општина које егзистирају на подручју Подручне привредне коморе да заједнички анализирамо њихове развојне и  инвестиционе  пројекте да покушамо да уоквиримо у заједничко дјеловање пема Влади Републике Српске и другим државним институцијама које су нам битне за реализацију таквих пројеката“, рекао је Савић. 

Савић је поручио привредницима да се потребно удруживати, синхронизовано дјеловати и  неопходно заједно дјеловати са ресорним министарствима, Владом Републике Српске и другим државним органима који су задужени за креирање привредног амбијената на овом простору. 

„Привреда Републике Српске биљежи тренд раста након изласка из пандемије вируса корона, али нажалост посљедња дешавања у Европи и украјински сукоб донијели су одређене поремећеје и у привреди Републике Српске“, рекао је Савић. 

Према његовим ријечима, знамо да раст цијена енергената, недостатак одређених сировина и репроматеријала прави одређене проблеме због чега морамо дјеловати заједно и ја ћу учинити  све да тако буде, да заједнички изналазимо рјешења како би „преживјели“ ову ситауцију и како би привреда Републике Српске наставила да расте узлазном линијом. 

Подручна привредна комора Бијељина дјелује на подручју градова Бијељине и Зворника, дистрикта Брчко, те  општина Братунац, Власеница, Лопаре, Милићи, Осмаци, Пелагићево, Доњи Жабар, Сребреница, Угљевик и Шековићи.

Привредни субјекти са овог подручја остварили су у 2021. години укупан обим робне размјене од 1,75 милијарди КМ, док је вриједност извоза износила 779,73 милиона КМ, што је близу 200 миолиона КМ више у поређењу са извозом у 2020. години.

(Алумина инфо)

 

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.