МУП Републике Српске: Почела обука 186 кадета

МУП Републике Српске: Почела обука 186 кадета

ФОто: Фејсбук, МУП РС

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Синиша Кострешевић присуствовали су јуче церемонији потписивања уговора са 186 кадета, чиме је означен почетак школовања 24. класе Полицијске академије и 10. класе Специјалне антитерористичке јединице.

Министар Лукач је рекао да је циљ Министарства био подмлађивање полиције Републике Српске и да је у посљедњих осам година ишколовано 2.000 младих полицајаца на Полицијској академији и 500 на Високој школи унутрашњих послова, данашњем Факултету безбједносних наука.

Министар Лукач је истакао да МУП са терена има позитивне одјеке у вези са понашањем младих полицијских службеника, те да су они МУП-у Српске дали нови квалитет рада и снагу. Он је послао поруку да они који су одлучили да носе униформу полиције, треба да је носе часно и поносно, за углед својим породицама, колегама и свима нама у Републици Српској.

Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман рекао је да МУП већ 30 година у континуитету проводи полицијску обуку. Он је нагласио да ова класа броји 186 кадета, од којих је седам за припаднике Специјалне антитерористичке јединице.

Начелник Шикман је навео да обука траје 14 мјесеци, од којих ће осам провести на Полицијској академији, док ће шест мјесеци трајати приправнички стаж који ће се реализовати по полицијским управама широм Републике Српске.

Директор полиције Синиша Кострешевић рекао је да се овим значајно подиже квалитет и енергија рада у полицији. Он је нагласио да је овој генерацији продужено школовање за два мјесеца, чиме ће бити додатно обучени и оспособљени за обављање редовног полицијског посла.

Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

(Извор: МУП РС)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.