АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Mališani iz dječijeg vrtića crtali svom gradu – za kupovinu novih prostorija vrtića Vlada RS izdvaja 900.000 KM

Mališani iz dječijeg vrtića crtali svom gradu – za kupovinu novih prostorija vrtića Vlada RS izdvaja 900.000 KM

IMG 7625

 

Mališani iz dječijeg vrtića „Naša radost“ danas su u pratnji vaspitača učestvovali u manifestaciji „Crtamo svom gradu“ čime su na upečatljiv način poslali poruku povodom Dana grada Zvornika, 21. maja.

Djeca su u glavnoj gradskoj ulici pokazala svoju maštovitost i kreativnost te oslikali različite poruke povodom ovog jubileja.

IMG 7619

Govoreći o radu dječijeg vrtića gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je istakao da je ovo najljepša manifestacija u oviru obilježavanja Dana grada, zahvalio se mališanima, te najavio kupovinu novih prostorija za potrebe vrtića, a za koje će Vlada Republike Srpske izdvojiti 900.000 KM. 

 – U narednom mjesecu ćemo raspisati javni poziv za kupovinu novog objekta za potrebe vrtića. Potreba za još prostora postoji, a za te namjene smo dobili od Vlade Srpske doznaku od 900.000 KM, a ostatak, ukoliko bude potrebno za kupovinu i opremanje prostorija, će obezbijediti Gradska uprava. Tako će svi roditelji koji imaju potrebu da upišu djecu u vrtić to moći uraditi već na jesen – istakao je Stevanović. 

IMG 7623

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković naveo je da su danas djeca pokazala svoju ljubav prema gradu koliko i grad pokazuje prema njima.

 – Ovo je jedna prelijepa slika koja će trajati godinama. U vrtiću imamo oko 350 djece. Kapaciteti su mali i trenutno na listi čekanja imamo 170 djece, a naš cilj je da svi imaju priliku da borave u vrtiću – naveo je Stanković te pozdravio aktivnosti Gradske uprave u Zvorniku za kupovinu novog prostora.

viber image 2022 05 08 15 37 45 957 Copy 1

(InfoBirač)