Пашалић: У Зворнику ће се радити регулација корита ријеке Хоче – у Власеници се гради водовод за ски-центар Игришта

Пашалић: У Зворнику ће се радити регулација корита ријеке Хоче – у Власеници се гради водовод за ски-центар Игришта

ФОТО: Воде Српске

Пројекат регулације корита ријеке Хоче један је од већи пројеката који ће се реализовати у Српској ове године, потврдио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади РС Борис Пашалић.

Он је ову информацију навео након потписивања споразума о заједничком финансирању пројеката хидроградње са представницима шест локалних заједница у Републици Српској – Власенице, Лопара, Челинца, Милића, Српца и Градишке, за пројекте укупне вриједности око 950.000 конвертибилних марака са предузећем „Воде Српске“.

 – У протеклих осам – девет година уложено је укупно око 250 милиона конвертибилних марака у разне водопривредне објекте. У јуну ће почети и реализација великих пројеката у водопривреди, међу којима и изградња Дринског насипа у Бијељини и насипа на ријеци Босни у Модричи. Осим тога, радићемо и регулацију корита ријеке Милошевице у Приједору, ријеке Врбас у Бањалуци, ријеке Хоче у Зворнику, Лијешањ у Добоју и много других пројеката – истакао је министар Пашалић.

Ђак спорт – Зворник!

Директор Јавне установе „Воде Српске“ Мирослав Миловановић истакао је овом приликом да се на основу захтјева који су пристизали током прошле године, Јавна установа „Воде Српске“ одлучила за улагање у шест пројеката локалних заједница, објављено је на званичној страници предузећа.

 – Наѕор над извођењем радова вршиће представници Установе, а сви радови требало би да буду реализовани закључно са 31. децембром – нагласио је Миловановић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић истакао је да је ова локална заједница потписала са Јавном установом „Воде Српске“ споразум за израду главног пројекта водоснабдијевања са изворишта ријеке Јадар за ски-центар Игришта.

– Потписали смо споразум за реализацију главног пројекта који ће „Воде Српске“ финансирати са 150.000 конвертибилних марака а општина Власеница са 50.000 КМ. Очекујемо да би скијалиште могло да буде пуштено у рад до краја године – рекао је Краљевић.

Ваш Схоотер – Зворник!

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.