АКТУЕЛНОЗВОРНИК

U Zvorniku počeo deveti Međunarodni festival „Zvono“

U Zvorniku počeo deveti Međunarodni festival „Zvono“

201157

 

Nastupom članova zvorničke Muzičke škole „Vojin Komadina“ i izvođenjem predstave „Mala princeza ili kako se pravi predstava“ mladih glumaca beogradskog Studija „BIS“ u zvorničkom Domu omladine otvoren je deveti Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“.

Tokom tri festivalska dana, ljubitelji pozorišta u Zvorniku imaće priliku da pogledaju šest predstava mladih glumaca iz Republike Srpske i Srbije. Osim domaćina, glumaca Zvorničkog dramskog pozorišta i beogradskog Studija „BIS“, publici će se predstaviti i Omladinsko pozorište „Morava teatar“ iz Čačka, „Pozorištance“ i „Pozorište mladih“ iz Doboja, Dramski studio „Maslačak“ iz Bijeljine, te Amatersko pozorište „Branislav Nušić“ iz Šida.

euro
Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

Glavni cilj Festivala je razvoj kulture i ujedno želja da se mladima približi pozorište, istakla je organizator Festivala i rukovodilac Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić.

– Latinska izreka kaže „pozorište je u središtu života“. Ovaj deveti Festival je kruna svih prethodnih festivala i vjerujemo da će proći uspješno kao i svi dosadašnji – poručila je Ostojićeva.

Festival se završava u petak 13. maja, kada će biti proglašenje najboljih i uručenje nagrada.

Održavanje, sada već tradicionalnog Festivala, osim Gradske uprave, ove godine pomogli su i Ministarstvo prosvjete kulture Republike Srpske, odnosno Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

viber image 2022 05 08 16 26 57 712 Copy 2

(Izvor: RTRS)