У Москви одржана Парада побједе

У Москви одржана Парада побједе

 

На Црвеном тргу у Москви одржана је Парада побједе у част 77. годишњице побједе у Великом отаџбинском рату. Парада је почела изношењем руске заставе и Заставе побједе уз звуке песме „Свети рат”.

Парадом је командовао  командант Копнене војске генерал армије Олег Саљуков, а домаћин параде био је министар одбране, генерал армије Сергеј Шојгу.

Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

У Паради на Црвеном тргу учествовало је око 11.000 војника, 131 јединица војне технике, а било је предвиђено да лети 77 хеликоптера и летјелица. Међутим, портпарол Кремља Дмитриј песков изјавио је да је ваздушни дио параде отказан због временских прилика, наводи РИА Новости.

Предсједник Русије Владимир Путин стигао је на Црвени трг неколико минута прије почетка Параде, преноси РИА Новости.Путин је  на Црвеном тргу поручио да је одбрана отаџбине увијек света ствар.

(Агенције)

ФОТО: Принтскрин

 

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.