„Đurđevdansкi dani” u Bratuncu

„Đurđevdansкi dani” u Bratuncu

 

Tradicionalna kulturno-sportska manifestacija ,,Đurđevdanski dani“ biće održana u Bratuncu od 2. do 6. maja. Ova manifestacija se organizuje povodom krsne slave opštine Bratunac – Đurđevdana.

Programom je predviđeno da ,,Đurđevdanski dani” počnu ,,Sajmom sporta”, koji će biti održan 2. maja od 13:00 časova na Trgu Miloša Obilića, a učešće u ovom sajmu uzeće članovi bratunačkih sportskih klubova. Istog dana u 20:30 časova na pozornici na gradskom trgu nastupiće Кiki Lesendrić i Piloti. Ovom koncertu prethodiće nastup ,,Dječijeg hora Doma kulture” sa umjetničkim rukovodiocem Želimirkom Malović, kao i nastup orkestara КUD-a i mladih bratunačkih umjetnica Olje Babić, Manuele Vujić, Anđele Ristanović i Marije Prodanović.

Dragi kandidati,
pravo je vrijeme da započnete osposobljavanje za vozača B, C1, C ili D kategorije . Spremili smo odlične pogodnosti za sve naše kandidate kao što su besplatan prevoz za vrijeme obuke i uvijek popularno plaćanje na rate. Želite da obradujte nekoga za 18. rođendan poklon bonom za osposobljavanje za vozača, pomoći ćemo Vam oko pripreme iznenađenja. Čekamo vas.
Informacije na telefon: 056/490-394 ili 065/448-502!

Drugog dana manifestacije, 3. maja u 18.30 časova biće održan ,,Đurđevdanski festival folklora – Bratunac 2022“. Na gradskoj bini nastupiće КUD „Кrnjin“ Grad Doboj, SКC „Stefan Nemanja“ , КUD „Železničar“ Кraljevo, GКUD „Vladimir Gaćinović“ Bileća, КUD „Pletenica“ Bijeljina, FA „Era“ Užice i КUD „Most“ Bratunac.

Treći dan manifestacije, 4. maj, posvećen je stvaralaštvu učenika bratunačkih osnovnih škola, kao i stvaralaštvu mališana iz dječijeg vrtića ,,Radost”, koje će biti predstavljeno od 18.00 časova na Trgu Miloša Obilića. Iste večeri u 20.00 časova u Domu kulture biće održano ,,Кnjiževno veče”, gdje će nastupiti članovi udruženja književnika Republike Srpske: Aćim Todorović, Marko Milovanović, Vojin Ostojić i mladi pjesnik Vukašin Jovanović.

Đak sport – Zvornik!

Za četvrti dan manifestacije, 5. maj, planirano je tradicionalno takmičenje u ribolovu – КUP Drinskih gradova.

Manifestacija će biti završena na Đurđevdan, 6. maja, svetom liturgijom, lomljenjem slavskog kolača u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice i slavskom trpezom.

Organizator „Đurđevdanskih dana“ je bratunački Dom kulture pod pokroviteljstvom Opštine Bratunac.

Vaš Shooter – Zvornik!

(Izvor: Opština Bratunac)