„Ђурђевдански дани” у Братунцу

„Ђурђевдански дани” у Братунцу

 

Традиционална културно-спортска манифестација ,,Ђурђевдански дани“ биће одржана у Братунцу од 2. до 6. маја. Ова манифестација се организује поводом крсне славе општине Братунац – Ђурђевдана.

Програмом је предвиђено да ,,Ђурђевдански дани” почну ,,Сајмом спорта”, који ће бити одржан 2. маја од 13:00 часова на Тргу Милоша Обилића, а учешће у овом сајму узеће чланови братуначких спортских клубова. Истог дана у 20:30 часова на позорници на градском тргу наступиће Кики Лесендрић и Пилоти. Овом концерту претходиће наступ ,,Дјечијег хора Дома културе” са умјетничким руководиоцем Желимирком Маловић, као и наступ оркестара КУД-а и младих братуначких умјетница Оље Бабић, Мануеле Вујић, Анђеле Ристановић и Марије Продановић.

Драги кандидати,
право је вријеме да започнете оспособљавање за возача Б, Ц1, Ц или Д категорије . Спремили смо одличне погодности за све наше кандидате као што су бесплатан превоз за вријеме обуке и увијек популарно плаћање на рате. Желите да обрадујте некога за 18. рођендан поклон боном за оспособљавање за возача, помоћи ћемо Вам око припреме изненађења. Чекамо вас.
Информације на телефон: 056/490-394 или 065/448-502!

Другог дана манифестације, 3. маја у 18.30 часова биће одржан ,,Ђурђевдански фестивал фолклора – Братунац 2022“. На градској бини наступиће КУД „Крњин“ Град Добој, СКЦ „Стефан Немања“ , КУД „Железничар“ Краљево, ГКУД „Владимир Гаћиновић“ Билећа, КУД „Плетеница“ Бијељина, ФА „Ера“ Ужице и КУД „Мост“ Братунац.

Трећи дан манифестације, 4. мај, посвећен је стваралаштву ученика братуначких основних школа, као и стваралаштву малишана из дјечијег вртића ,,Радост”, које ће бити представљено од 18.00 часова на Тргу Милоша Обилића. Исте вечери у 20.00 часова у Дому културе биће одржано ,,Књижевно вече”, гдје ће наступити чланови удружења књижевника Републике Српске: Аћим Тодоровић, Марко Миловановић, Војин Остојић и млади пјесник Вукашин Јовановић.

Ђак спорт – Зворник!

За четврти дан манифестације, 5. мај, планирано је традиционално такмичење у риболову – КУП Дринских градова.

Манифестација ће бити завршена на Ђурђевдан, 6. маја, светом литургијом, ломљењем славског колача у Цркви Успења Пресвете Богородице и славском трпезом.

Организатор „Ђурђевданских дана“ је братуначки Дом културе под покровитељством Општине Братунац.

Ваш Схоотер – Зворник!

(Извор: Општина Братунац)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.