Акција „Април – мјесец чистоће“ у Милићима

Акција „Април – мјесец чистоће“ у Милићима

 

Општинска управа у Милићима је и ове године покренула акцију „Април – мјесец чистоће“. Основни циљ  акције је чишћење и уређење града, те подизање нивоа свијести становништва о правилном одлагању отпада. Одјељење за просторно уређење стамбено-комуналне послове и екологију је задужено за спровођење акције, којом је предвиђено низ активности, као што су чишћење града, прање улица, уклањање дивљих депонија, чишћење и  уређење зелених површина.

АПрема плану, акција чишћења и уређења града ће се обављати по сљедећем распореду:

 – петак 15.04.2022. године – СШЦ „Милутин Миланковић“ Милићи, окупљање волонтера (ученика и професора) ће бити у улици Милоша Обреновића – код старе ветеринарске станице у 08,00 часова уколико временске прилике дозволе. – четвртак 21.04.2022. године је предвиђено да се проведе акција чишћења обала ријека Студени и Зелени Јадар од Коловрата узводно на обе стране, и дио магистралног пута Сарајево-Београд МИ15 према Подгори. У акцију ће бити укључени службеници општинске управе, риболовци, ватрогасци, радници ЈКП, омладинци, предсједници МЗ и остали  волонтери.

Као дио трајне акције прољетног чишћења зелених површина позивамо све заинтересоване да узму учешће у акцији. Општина Милићи ће обезбједити кесе-вреће и рукавице за скупљање отпада.

Контакт особа у Одјељење за просторно уређење стамбено-комуналне послове и екологије је  Поповић Јелица, виши  стручни сарадник за еколошке дозволе. Телефон: 056/745-221,  е-маил:  jelica.popovic@opstinamilici.org

Самоуслужна аутопраоница Корунд – Милићи!

(Извор: Општина Милићи)