АКТУЕЛНОМИЛИЋИ

Akcija „April – mjesec čistoće“ u Milićima

Akcija „April – mjesec čistoće“ u Milićima

milici 2

 

Opštinska uprava u Milićima je i ove godine pokrenula akciju „April – mjesec čistoće“. Osnovni cilj  akcije je čišćenje i uređenje grada, te podizanje nivoa svijesti stanovništva o pravilnom odlaganju otpada. Odjeljenje za prostorno uređenje stambeno-komunalne poslove i ekologiju je zaduženo za sprovođenje akcije, kojom je predviđeno niz aktivnosti, kao što su čišćenje grada, pranje ulica, uklanjanje divljih deponija, čišćenje i  uređenje zelenih površina.

APrema planu, akcija čišćenja i uređenja grada će se obavljati po sljedećem rasporedu:

 – petak 15.04.2022. godine – SŠC „Milutin Milanković“ Milići, okupljanje volontera (učenika i profesora) će biti u ulici Miloša Obrenovića – kod stare veterinarske stanice u 08,00 časova ukoliko vremenske prilike dozvole.

viber image 2022 03 17 16 03 03 944 1

 – četvrtak 21.04.2022. godine je predviđeno da se provede akcija čišćenja obala rijeka Studeni i Zeleni Jadar od Kolovrata uzvodno na obe strane, i dio magistralnog puta Sarajevo-Beograd MI15 prema Podgori. U akciju će biti uključeni službenici opštinske uprave, ribolovci, vatrogasci, radnici JKP, omladinci, predsjednici MZ i ostali  volonteri.

Kao dio trajne akcije proljetnog čišćenja zelenih površina pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešće u akciji. Opština Milići će obezbjediti kese-vreće i rukavice za skupljanje otpada.

Kontakt osoba u Odjeljenje za prostorno uređenje stambeno-komunalne poslove i ekologije je  Popović Jelica, viši  stručni saradnik za ekološke dozvole. Telefon: 056/745-221,  e-mail:  jelica.popovic@opstinamilici.org

viber image 2022 01 24 11 58 59 608
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

(Izvor: Opština Milići)