АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦА

Vlasenica po četvrti put domaćin biciklističke trke Beograd-Banjaluka

Vlasenica po četvrti put domaćin biciklističke trke Beograd-Banjaluka

bg bl konf 2022

 

Ovogodišnja trka „Beograd-Banjaluka“ startuje 13. i završava 17. aprila, voziće je maksimalan broj učesnika – 176 iz 30 zemalja, a Vlasenica je po četvrti put domaćin svjetskoj biciklisičkoj eliti – rečeno je na konferenciji za medije u Vlasenici.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da je zadovoljstvo po četvrti put organizovati svjetski događaj.

 – Čast mi je i zadovoljstvo što opština Vlasenica i ove godine ima priliku da ugosti bicikliste, a mi ćemo pokazati još jednom da smo najbolji domaćini. Imamo pred sobom još jedan zadatak I ne sumnjam da ćemo ispoštovati sve ono što se od nas traži – kaže Kraljević i dodaje da je trka „Beograd-Banjaluka“ jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih događaja.

03
Hotel Vidikovac – Zvornik!

Direktor trke „Beograd-Banjaluka“ Vladimir Kuvalja rekao je da je start u Beogradu, a da će biciklisti u Vlasenicu, 15. aprila , doći preko Šekovića.

 – Etapa prema Vlasenici je najteža „kraljevska etapa“, a trku opet završavamo krugovima. Prošle godine smo morali da pozovemo ljude da ne dolaze na trku zbog korone, ali nije nam to uspjelo. U svim gradovima kroz koje smo prošli, dočekala nas je publika, tako je bilo i ovdje u Vlasenici. Trka startuje u Beogradu 13. aprila, a u Vlasenici smo 15. aprila. Ponosan sam što je opština Vlasenica prepoznala ovaj događaj kao jedan od velikih događaja iI hvala građanima Vlasenice, načelniku opštine, a pogotovo vladama Republike Srpske i Srbije – kaže Kuvalja.

Saša Gajičić, sportski direktor trke Beograd-Banjaluka zahvalio je načelniku opštine Vlasenica na podršci.

277105898 1628529654174622 7696524218769013577 n
Smart Zvornik!
Početni kurs nemačkog jezika za odrasle počinje 1.aprila! Informacije i upis na 064/7009834 i 065/7009834

 – Etapa od Bijeljine do Vlasenice odlučiće pobjednika. Učestvuje 176 takmičara iz 30 zemalja, to je nekih 26 ekipa. U Beogradu se 13. aprila vozi kružna trka, 14. aprila vozi se etapa koja prolazi preko granice od Obrenovca do Bijeljine, nakon toga etapa od Bijeljine do Vlasenice, i najteža je etapa. Pozivam građane Vlasenice da dođu 15. aprila i dočekaju bicikliste i da dovedu djecu jer će biti upriličen i dječiji prpgram. Moram da naglasim da ove godine trka ima još jednu etapu, znači jedan dan duže će da traje- ističe Gajičić.

Željko Lukić,predsjednik Biciklističkog kluba „KPL“ Vlasenica i predstavnik UO BS BiH kaže da će reprezentaciju BiH predstavljati tim koji čine četiri vozača na čelu sa Vedadom Karićem.

 – I prošle godine smo učestvovali na ovoj trci i ostvarili smo zadovoljavajući rezultat. Momcima bih poželio svako dobro i uspješan završetak trke, nadamo se što boljim rezultatima – kaže Lukić.

mikoo

(Izvor: magic.ba)