На Губеру посађено 400 садница бијелог бора

На Губеру посађено 400 садница бијелог бора

 

Протеклог викенда 30 волонтера из Међународног форума солидарности „Еммаус“ посадили су 400 садница бијелог бора на Губеру, а предвиђено је још 100 украсних садница. Поред волонтера акцију је подржало и Шумско газдинство „Дрина“ које је помогло у избору локације и стручне помоћи током садње.

Из МФС „Еммаус“ су и прошле године посадили 600 садница бора, смрче и јасена на овој локацији, а протеклих година одржано је неколико сличних акција гдје је посађено више од 3.000 садница.

Више од 5.000 младих садница и 300 одраслих садница различитих врста дрвећа ће бити посађено у 20 градова широм Босне и Херцеговине у оквиру активности пошумљавања Лет’с До Ит иницијативе, коју у овој години финансира Цоца-Цола фондација.

Смарт Зворник!
Почетни курс немачког језика за одрасле почиње 1.априла! Информације и упис на 064/7009834 и 065/7009834

 – Шумске површине у Босни и Херцеговини знатно су се смањиле због неконтролисане сјече и небриге државе да заштити ово природно благо, те управо ти проблеми представљају озбиљну пријетњу за будућност шуме, једног од најзначајнијих природних ресурса БиХ. Непланска и нелегална сјеча шума узрокује озбиљне проблеме и негативне посљедице у екосистему бројних планина у нашој земљи гдје су уништена велика подручја, и управо уништавањем великих шумских подручја дошло је до губитка биолошке разноликости и многих еколошких проблема – наводе из Лет’с До Ит волонтерског покрета који организује акције на уређењу и заштити животне средине.

Фото: МФС „Еммаус“

(Извор: FB ESrebrenica)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.