АКТУЕЛНОЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧ

SŠC „Petar Kočić“: Prijem i prigodne nagrade za uspješnu učenicu Saru Ćirković

SŠC „Petar Kočić“: Prijem i prigodne nagrade za uspješnu učenicu Saru Ćirković

IMG 7223

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ danas je organizovan prijem za uspješnu boskersku Saru Ćirković, učenicu trećeg razreda medicinske škole koja je prošle i ove godine postigla izuzetne sportske rezultate. Sarin trener Mirko Ždralo zahvalio se direktorici i upravi školi koji su pokazali interesovanje za talentovane mlade ljude.

15170767 615075238663888 456689475306809039 n 1
Đak sport – Zvornik!

 – Ovo je pokazatelj da se o talentima i uspješnim mladim ljudima u ovoj školi zaista brine. Sara je ove godine osvojila tri veoma jaka turnira, prvo „Kup nacija“ u Vrbas,u gdje je savladala prvakinju Evrope, potom turnir u Rumuniji i na kraju „Jadranski biser“ u Budvi, na kome proglašena za najbolju bokserku turinira. To je zaista veliko priznanje jer se radi o truniru „A“ klase ne kome je učestvovalo 19 zemalja svijeta – rekao je Ždralo.

Sara Ćirković ističe da će zbog takmičenja i putovanja morati da polaže razredni sipit.

 – U školi mi zaista izlaze u susret i trude se da mi pomognu. Nastavu pohađam kada sam u Zvorniku, odnosno kada se vratimo sa takmičenja. Nije mi lako, ali uspijevam da se prilagodim jer zaista treba puno truda i odricanja – navela je Ćirkovićeva.

IMG 7221

Direktorica škole Biljana Pisić istakla je da su prijemom željeli da ukažu da će podržati sve mlade sportiste bez obzira da li se radi o ekipnim i pojedinačnim sportovima.

 – Sara Ćirković je ponos naše škole, ali i cijele zajednice jer je pokazala kako se stiže do uspjeha i da za njih nema granica. Ona promoviše vrijednosti zdravog života među mladima jer nije važno samo formalno obrazovanje, odnosno učenje već je potrebno da postoji neko ko će mladima pokazati da je zdrav život ispred svega. Mi ćemo joj pomoći kao i ranije u pripremi razrednih ispita. Tu smo imali izuzetnu saradnju sa profesorima koji se trude da joj pomognu u pripremi gradiva, ali ovo važi za sve učenike ne samo za Saru jer se ne može postati svjetski prvak i biti na nastavi u isto vrijeme – istakla je Pisićeva.

U školi su naveli da su i drugi uspješni sportisti prošli isti put te polagali razredne ispite navodeći prije svih fudbalera švajcarskog Serveta Miroslava Stevanovića te proslavljenog košarkaša Marka Šćekića. U školi su ranije organizovali prijem za ostale uspješne sportiste koji su nagrađeni gradskim priznanjima, ali je Ćirkovićeva tada bila na takmičenju te je prijem upriličen danas.  

276173056 3091747341047386 7942436710442225894 n
Vaš Shooter – Zvornik!

(InfoBirač)