Смијењени стари и изабрани нови вршиоци дужности у управним и надзорним одборима у Сребреници

Смијењени стари и изабрани нови вршиоци дужности у управним и надзорним одборима у Сребреници

 

Нова већина у Скупштини општине Сребреница данас је разријешила дужности све досадашње вршиоце дужности у надзорним и управним одборима локалних установа и именовала друге вршиоце дужности у тим тијелима уз приједлог да се распише конкурс за избор чланова тих одбора у складу са законом, али није одређен рок за његову реализацију.

Кадровска питања доминирала су и на данашњој сједници локалног парламента и за на упражњено мјесто у Школском одбору Средњошколског центра испред Скупштине општине изабрана је Амела Хоџић и донесена је одлука и изабрана комисија за расписивање и провођење конкурсне процедуре за избор једног члана Општинске изборне комисије.

Одборници су без дискусија усвојили још неколико техничких одлука неопходних за законит рад и израду рјешења из надлежности појединих општинских служби.

Приликом упознавања са информацијама о потребама капиталних улагања те проведеним изборима у мјесним заједницама као и о бескућницима и социјално угроженим лицима указано је на све израженије провокације одборника и чланова општинске власти на друштвеним мрежама.

Наведено је да се наводно износе неистине са лажних профила не прецизирајући конкретне примјере. Осуђене су све пријетње као и физички напад на одборника Бојана Јосиповића који се недавно догодио код његове куће у Бајиној Башти у Србији уз напомену да је напад био политички мотивисан.

Одборници нису дискутовали ни о информацијама о мјерама за рјешавање вишка запослених у општинској администрацији и локалним установама као ни о проблему паса луталица и одржавању дјечијих игралишта које су добили у писаној форми.

Нову већину у Скупштини општине Сребреница чини 13 одборника од којих су по три из СНСД-а и СДС-а као и три бошњачка одборника те два одборника ДНС-а и по један одборник Уједињене Српске и Српске радикалне странке „Др Војислав Шешељ“.

У опозицији су четири одборника СНСД-а и три одборника из бошњачке коалиције „Моја адреса: Сребреница“ која се поцијепала као и СНСД те један одборник Демос-а који се данас изјаснио да више не подржава постојећу скупштинску већину формирану на посљедњем скупштинском засједању 30. децембра.

Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

(Извор: FB ESrebrenica)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.