Снијег успорио саобраћај, коловози клизави због поледице

Снијег успорио саобраћај, коловози клизави због поледице

 

Због снијега је успорено одвијање саобраћаја у вишим предјелима и преко превоја, гдје на коловозу има угаженог снијега и поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Усљед ниске температуре има поледице и клизавих коловоза и у нижим предјелима, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

У току су радови на путевима Градишка-Нова Топола, Бањалука-Стари Мајдан два, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница “Нумера”, Шипово-Ново Село.

Ђак спорт – Зворник!

Због радова, измијењен је режим саобраћаја у тунелу “Чељиговићи” на дионици Лапишница-Љубогошта и у тунелу “Угар” на дионици Црна Ријека-Угар.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на у мјесту Филиповићи на путу Фоча-Горажде, на регионалном путу Бистрица-Подграб, на путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета планиран је на путевима Станић Ријека-Каруше и Вардиште-Горажде, Устиколина-Гацко.

ПРЕПОЛОВИЛИ СМО ЦИЈЕНЕ ➡️ 17.01-23.01 ‼️😍
➡️ ❌ СВЕ У ПОЛА ЦИЈЕНЕ ❌ посјетите нас или наручите онлине ✅
Чекамо вас ‼️😀

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици Поље-Подновље због оштећења коловоза, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку на дионици Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, док је на дионици Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-476 Укрина-Горња Вијака.

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.