Аустралијске власти поново поништиле визу Новаку Ђоковићу!

Аустралијске власти поново поништиле визу Новаку Ђоковићу!

 

Аустралијске власти поништиле су поново визу Новаку Ђоковићу послије одлуке министра за имиграције у Федералној влади Алекса Хока, пише РТС.

Хок је преломио послије неколико дана размишљања и Ђоковић се суочава са тиме да мора да напусти земљу. Новак има право жалбе на ову одлуку и извјесно је да ће је његов правни тим поднијети. Новаку је, пошто му је првобитно укинута виза за Аустралију, на суду прихваћена жалба и он је почео да се припрема за турнир, али је коначна одлука била у рукама министра Хока.

По аустралијском закону, министар за имиграције има дискреционо право да укине визу и наложи депортацију, што је Алекс Хок у овом случају искористио.

„Данас сам искористио своје дискреционо право члана 133Ц (3) Закона о имиграцијама да поништим визу коју посједује господин Новак Ђоковић, на основу здравствених разлога, јер је тако у јавном интересу“, стоји у саопштењу одлуке.

Одлука је донијета послије наредбе Федералног суда 10. јануара 2022. године да се поништи одлука о укидању визе. Донесећи ову одлуку, пажљиво сам размотрио информације које су ми доставили министарство унутрашњих послова, гранична полиција и господин Ђоковић. Влада Скота Морисона је потпуно посвећена заштити граница Аустралије, нарочито у вријеме пандемије коронавируса. Захваљујем званичницима министарства унутрашњих послова и граничне полиције који раде свакодневно у интересу Аустралије“, наводи се у саопштењу.

Ђоковићеви правници ће одмах уложити жалбу и поново ићи на суд, како би суђење почело у суботу, а све се ријешило у недјељу, дан уочи старта Аустралијан опена. У случају да не Суд поново не поништи ову одлуку и досуди у корист српског тенисера, он ће морати да напусти земљу и пријети му три године забрана уласка у Аустралију. Турнир је на програму од 17. до 30. јануара.

Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

Оставите одговор