AKTUELNOOSTALI SPORTOVISPORTSRPSKA I SRBIJA

Počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše, Srbija na startu sa Ukrajinom

Počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše, Srbija na startu sa Ukrajinom

rukometasi srbija

 

Šampionat Evrope za rukometaše počinje u Slovačkoj i Mađarskoj, a Srbija će od 18 sati, na startu C grupe u Segedinu, igrati protiv Ukrajine. Dva dana kasnije slijedi duel sa Hrvatskom, a potom protiv Francuske 17. januara. Dvije najbolje selekcije izboriće plasman u drugu fazu.

 – Ukrajina je promijenila trenera, promijenila je mnogo igrača, sastav je potpuno drugačiji. Gledamo utakmice koje su igrali u prethodnim kvalifikacijama, pratimo igre rukometaša koji su u sastavu i na ovom takmičenju kako bismo imali više informacija, ali jasno je da sa novim trenerom mogu promeniti kompletno sistem i moramo biti spremni na sve. U svakom slučaju moramo se koncentrisati na sebe i truditi se da postavimo igru u odbrani i napadu i zatim tokom meča truditi se da prikupljamo dodatne informacija – poručio je selektor Srbije Toni Đerona.

beoprom

Reprezentativac Srbije Mijalo Marsenić istakao je da ekipa ima sistem koji je doveo do dobrih rezultata tokom prošle godine i neće odstupati od toga.

 – Ko god da je tu i ko god da nedostaje, mi ne odustajemo od našeg sistema koji je davao rezultata. Treba da se držimo toga, da gledamo prvo sebe, pa protivnika, da je to najbitnije u ovom trenutku, da igramo našu igru, da igramo u odbrani kao što smo igrali do sada i nadam se da će to biti dobro – rekao je Marsenić.

zo zi 1

(Izvor: RTS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *