Грујичић: Током пандемије повећан број радних мјеста у Сребреници

Грујичић: Током пандемије повећан број радних мјеста у Сребреници

 

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић говорио је на пријему за новинаре о прошлој години коју је оцијенио добром, када је ријеч о задржавању и проширењу радних мјеста. Грујичић је рекао да је један од главних питања за Сребреницу поновно покретање бањског туризма и употреба Губер вода у лијечењу на чему се ради, али то је дуг и сложен процес.

 – Све што је било до нас ми смо урадили. На том питању свакодневно ради Влада Републике Српске и то је један дуг процес, али вјерујемо да ће доћи и до покретање бање, како је планирано – казао је Грујичић.

Он је рекао да је и прошле године премашен план када је ријеч о изградњи, реконструкцији и асфалтирању путева, те да је завршена обнова свих фасада, а обновљена су још два лифта те преостају још два да се ставе у функцију. Грујичић је истакао да се број становника ове општине смањује и да је за то крива политика, те да од 21 одборника 70 одсто њих не живи овдје и не заступа потребе грађана, а да за све окривљују њега као начелника.

Он каже да је проблем у броју запослених те да Општина Сребреница и предузећа чији је оснивач имају више од 60 радника вишка. Сребреница је једна од ријетких општина која током панедмије није остала без радних мјеста, већ су отворена нова. Начелник Грујичић је рекао да фирма за производњу контејнера „Економик“ сваке године биљежи пословни раст који прати и све већи број запослених, а сада их имају 140. Такође, шивара у згради бивше Везионице је доживјела прогрес током короне када су шили заштитне маске, данас су стабилно предузеће које планира да запосли 100 радника. Ту је и фирма за производњу намјештаја „АС Дрво“ која планира да прошири свој асортиман и поред намјештаја производи дрвену амбалажу за вино.

„Фабрика за поцинчавање“ Сребреница раније је добила на кориштење дио хале у Поточарима која је прије неколико година купљена средствима Србије, а која је продата овом предузећу.

 – Ова фабрика је купила дио зграде бившег ‘Превоза’ гдје је отворила нови погон и запослила још 40 радника – истакао је Грујичић и додао да је циљ овог предузећа проширење понуде и запошљавање 300 радника.

Рудник камена децита није почео са радом прошле године, иако је то било најављено, због здравља власника концесије, тако да се радило на прикупљању потребних дозвола и сагласности и очекује се почетак рада ове године. Фирма „Дрина Ресоурцес“ бави се истраживањем руда на овом подручју и већ имамо добре вијести да постоје велике количине руде, што у наредном периоду може резултирати отварање рудника. Нова радна мјеста омогућила је и Фабрика за прераду кромпира у Сребреници која је запослила 80 радника и планира да се прошири.

Грујичић је рекао да Рудник олова и цинка „Сасе“, којим управља компанија „Гросс“ једно од најбољих предузећа ове општине која запошљава велики број радника. На крају разговара Грујичић је казао да упркос новим радним мјестима постоји проблем недостатка радника због чега се ангажују радници из сусједних општина, али да вјерује да ће и на том погледу бити напретка.

(Извор: ЕСребреница)

 

Оставите одговор

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.