Двадесет чланица Удружења жена „Подриње“ из Власенице добило нову механизацију

Двадесет чланица Удружења жена „Подриње“ из Власенице добило нову механизацију

 

Двадесет чланица Удружење жена „Подриње“ Власеница, у нову годину је ушло са новом механизацијом, која ће олакшати радове на њиховим имањима. Тримери, копачице и атомизери за прскање обезбијеђени су им у склопу пројекта „Економско оснаживање жена на подручју општине Власеница“, који је провео Кантон Сарајево.

 – За наших двадесет чланица набављено је седам тримера, седам копачица и шест атомизера за прскање. За набавку механизације Кантон Сарајево је издвојио 8.400 КМ, 3.000 општина Власеница, а преостали износ су дале кориснице пројекта, у зависности од вриједности опреме коју су добиле. Ова опрема ће умногоме олакшати радове на имањима наших чланица којима је пољопривреда основни извор прихода – сазнали смо  од Оливере Станишић, представнице власеничког Удружења жена „Подриње“.

У склопу пројекта  „Економско оснаживање жена на подручју општине Власеница“, вриједног 13.500 КМ, су, осим набавке механизације, за чланице Удружење жена „Подриње“ одржане  и едукативне радионице о пољопривредној производњи.

(За Инфо Бирач: Т. Голијанин)

Оставите одговор

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.