АКТУЕЛНОАЛУМИНАЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧ

Pokloni iz „Alumine“: Božićne pečenice za 47 porodica

Pokloni iz „Alumine“: Božićne pečenice za 47 porodica

Pecenice iz Alumine obradovale 47 porodica

 

Kompanija „Alumina“ obezbijedila je božićne pečenice za jedan broj socijalno ugroženih porodica sa područja grada Zvornika. Ovom akcijom, koja je realizovana u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Udruženjem roditelja sa četvoro i više djece „Naši anđeli“, obuhvaćeno je 47 porodica.

Menadžment kompanije „Alumina“ odlučio je da pred veliki hrišćanski praznik, bude uz porodice sa teškim materijalnim statusom i da im ove pečenice, kako navode u najvećem zvorničkom kolektivu,  budu mala pomoć da osjete radost praznika u svojim domovima.

Član menadžmenta „Alumine“ Stevo Savić kaže da, uprkos specifičnim uslovima poslovanja, kompanija nastoji da se ponaša društveno-odgovorno.

Bozicni poklon za Milutina Perica iz fabrickih baraka

 – Cilj  nam je da u ovim prazničnim danima obradujemo i porodice koje su u stanjima socijalne potrebe, kao i višečlane porodice sa četvoro i više djece na području grada Zvornika, novogodišnjim i božićnim poklonima iz naše fabrike – ističe Savić, dodajući da je veoma važno da se, uoči praznika,  još više ujedinimo u ovakvim akcijama,  navodeći da su u fabrici srećni  što su u prilici da radost novogodišnjih i božićnih praznika podijele sa jednim brojem porodica u našem okruženju.

Savić kaže da je „Alumina“, pored 47 božićnih pečenica, obezbijedila i 925 novogodišnjih paketića, kako za djecu svojih radnika, te mališane koji borave u fabričkom vrtiću „Neven“, dok je istovremeno 85 dječijih paketića podijeljeno u humanitarne svrhe.

 – Trudimo se da atmosfera darivanja i pomoći traje cijele godine i ovo je samo dio humanih akcija koje provodi naš kolektiv – kaže Savić, dodajući da u „Alumini“ pripremaju sveobuhavatni dokument prilagođen najboljim svjetskim praksama koje kreiraju međunarodne svjetske organizacije za unapređenje društveno-odgovornog poslovanja.

Pecenicu i djeciji paketic dobila i porodica Slavise i Branke Sikimic iz Karakaja

Predstavnik Centra za socijalni rad u Zvorniku Nikola Drobnjak kaže da je akcija „Alumine“ da obezbijedi božićne pečenice i novogodišnje paketiće za domaćinstva iz kategorije socijalno ugroženih i višečlanih porodica jako bitna za ovaj centar, a naročito za porodice koje teško žive.

Kako je rekao, na području grada Zvornika ima 135 korisnika socjalne pomoći i blizu 1.200 korisnika tuđe njege i pomoći.

-Živimo u teškom vremenu, sve je više ljudi u stanju socijalne potrebe, tako da nam svaka pomoć i humanitarna aktivnost na ovom planu mnogo znače – istakao je Drobnjak, podsjetivši da su sa kompanijom „Alumina“ i prošle godine, pred božićne praznike, realizovali sličnu akciju.

Pokloni iz Alumine i za porodicu Mileve Kostadinovic iz Tabanaca

Humanitarni karavan iz „Alumine“ stigao je u 18 naseljenih mjesta na području grada Zvornika. Novogodišnji i božićni poklon je darivan  socijalno ugroženim i višečlanim porodicama u Zelinju,  Zvorniku, Karakaju,  zatim u naseljima Šćemlija, Ulice, Ekonomija i Branjevo, te Grbavacima,  Čelopeku, Tršiću, Tabancima, Kozluku, Malešiću, Skočiću, Kiseljaku, Roćeviću, Lokanju i Pilici.

Privredno društvo „Alumina“ trenutno zapošljava 1.467 radnika, među kojima je svaki treći zaposleni mlađi od 35 godina.

(Služba za odnose sa javnošću)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *