Поклони из „Алумине“: Божићне печенице за 47 породица

Поклони из „Алумине“: Божићне печенице за 47 породица

 

Компанија „Алумина“ обезбиједила је божићне печенице за један број социјално угрожених породица са подручја града Зворника. Овом акцијом, која је реализована у сарадњи са Центром за социјални рад и Удружењем родитеља са четворо и више дјеце „Наши анђели“, обухваћено је 47 породица.

Менаџмент компаније „Алумина“ одлучио је да пред велики хришћански празник, буде уз породице са тешким материјалним статусом и да им ове печенице, како наводе у највећем зворничком колективу,  буду мала помоћ да осјете радост празника у својим домовима.

Члан менаџмента „Алумине“ Стево Савић каже да, упркос специфичним условима пословања, компанија настоји да се понаша друштвено-одговорно.

 – Циљ  нам је да у овим празничним данима обрадујемо и породице које су у стањима социјалне потребе, као и вишечлане породице са четворо и више дјеце на подручју града Зворника, новогодишњим и божићним поклонима из наше фабрике – истиче Савић, додајући да је веома важно да се, уочи празника,  још више ујединимо у оваквим акцијама,  наводећи да су у фабрици срећни  што су у прилици да радост новогодишњих и божићних празника подијеле са једним бројем породица у нашем окружењу.

Савић каже да је „Алумина“, поред 47 божићних печеница, обезбиједила и 925 новогодишњих пакетића, како за дјецу својих радника, те малишане који бораве у фабричком вртићу „Невен“, док је истовремено 85 дјечијих пакетића подијељено у хуманитарне сврхе.

 – Трудимо се да атмосфера даривања и помоћи траје цијеле године и ово је само дио хуманих акција које проводи наш колектив – каже Савић, додајући да у „Алумини“ припремају свеобухаватни документ прилагођен најбољим свјетским праксама које креирају међународне свјетске организације за унапређење друштвено-одговорног пословања.

Представник Центра за социјални рад у Зворнику Никола Дробњак каже да је акција „Алумине“ да обезбиједи божићне печенице и новогодишње пакетиће за домаћинства из категорије социјално угрожених и вишечланих породица јако битна за овај центар, а нарочито за породице које тешко живе.

Како је рекао, на подручју града Зворника има 135 корисника соцјалне помоћи и близу 1.200 корисника туђе његе и помоћи.

-Живимо у тешком времену, све је више људи у стању социјалне потребе, тако да нам свака помоћ и хуманитарна активност на овом плану много значе – истакао је Дробњак, подсјетивши да су са компанијом „Алумина“ и прошле године, пред божићне празнике, реализовали сличну акцију.

Хуманитарни караван из „Алумине“ стигао је у 18 насељених мјеста на подручју града Зворника. Новогодишњи и божићни поклон је дариван  социјално угроженим и вишечланим породицама у Зелињу,  Зворнику, Каракају,  затим у насељима Шћемлија, Улице, Економија и Брањево, те Грбавацима,  Челопеку, Тршићу, Табанцима, Козлуку, Малешићу, Скочићу, Кисељаку, Роћевићу, Локању и Пилици.

Привредно друштво „Алумина“ тренутно запошљава 1.467 радника, међу којима је сваки трећи запослени млађи од 35 година.

(Служба за односе са јавношћу)

 

Оставите одговор

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.