АКТУЕЛНОРЕГИЈА БИРАЧ

U okviru snimanja filma o patologu Zoranu Stankoviću, režiser Denis Bojić sutra u Zvorniku sa porodicama poginulih boraca

U okviru snimanja filma o patologu Zoranu Stankoviću, režiser Denis Bojić sutra u Zvorniku sa porodicama poginulih boraca

zoran stankovic

Režiser Denis Bojić održaće sutra sastanak sa porodicama poginulih boraca sa područja grada Zvornika u okviru priprema za snimanje dokumentarnog filma „Svjedok“ o patologu Zoranu Stankoviću.

Bojić će razgovarati sa porodicama čijim je stradalim članovima obdukciju radio patolog Stanković.

Kako su ranije prenijeli mediji, dokumentarac je prvobitno bio zamišljen i baziran na dokumentaciji i svedočanstvima prof. dr specijaliste sudske medicine Zorana Stankovića koja se tiču njegovog boravka na prostoru Bosne i Hercegovine za vrijeme ratnih dešavanja. Nažalost, Stanković je iznenada preminuo neposredno pred početak snimanja filma.

beoprom 2

Poslije njegove smrti film mijenja svoju formu, ali ne i suštinu. Ogoljenu i surovu istinu ratnog užasa, prikazanu kroz istorijski i biografski portret prof. dr Stankovića.

Scenario i režiju potpisuje nagrađivani režiser dokumentarnih filmova Denis Bojić, a film se realizuje u koprodukciji Radio-televizije Republike Srpske i Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Prema ranijim izajavama režisera, ovo je film o čovjeku koji se igrom sudbine našao u vihoru ratnih dešavanja, čovjeku koji je radeći časno svoj posao, na sebe i kroz sebe preuzeo svjedočanstvo o užasima rata, ali isto tako ovaj je film dužna nacionalna počast istorijskom djelu i veličini prof. dr Stankovića.

vidikovac

(infobirac.net)