Корона потврђена код 14 особа у Републици Српској, седам смртних случајева

Корона потврђена код 14 особа у Републици Српској, седам смртних случајева

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 241 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 14 особа.

Ради се о осам мушкараца и шест жена, од којих је једна млађе, шест средње и седам старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, шест особа је из Бањалуке, двије из Бијељине и по једна из Брода, Крупе на Уни, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града и Теслића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева. Ради се о три мушкараца и четири жене, старије животне доби од којих су двије особе из Бањалуке и по једна из Челинца, Дервенте, Модриче, Сребренице и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 93.327 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 5.469 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестирано је укупно 371.955 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 384, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 151, а у осталим болницама 330. На респиратору су 42 особе (29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 13 у осталим болницама).

infobirac.net

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.