Милићи: Развој пчеларства кроз пројекат „Заштитимо пчеле, спасимо екосистем“

Милићи: Развој пчеларства кроз пројекат „Заштитимо пчеле, спасимо екосистем“

ФОТО: Илустрација, архив

Општина Милићи реализоваће пројекат „Заштитимо пчеле, спасимо екосистем“, који финансира њемачко савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ) уз супервизују ХЕЛП-а, а суфинасира општина Милићи и Удружење пчелара „Матица“ из ове општине.

Вриједност пројекта је 80.000 евра, од којих је учешће општине 35% а крајњих корисника пројекта 15%. Тим поводом је у општини Милићи потписан трипартитни Меморандум о разумијевању.

Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

 – Ово је један од најзначајних пројеката за развој пчеларства на подручју општине Милићи. Из буџета општине ћемо издвојити око 55.000 КМ – рекао је начелник општине Милићи Марко Савић.

Марко Томић пчелар из Милића, члан Удружења пчелара „Матица“ каже да су повољни услови под којима пчелари могу да аплицирају на пројекат.

 – Ово је изузетно повољан пројекат. Хвала у моје и у име свих пчелара. Негдје око 30 пчелара је заинтересовано да учествује у пројекту – каже Томић.

(Извор: магиц.ба)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.