Одржана 8. редовна сједница Скупштине града Зворника

Одржана 8. редовна сједница Скупштине града Зворника

Скупштина града Зворника усвојила је на данашњем редовном засједању Одлуку о ребалансу буџета града за 2021. годину у износу од 36.812.000 КМ. Разлози су промјена у структури издатака односно расхода и повећање прихода за 1.200.000 КМ.

Порески приходи ребалансом буџета планирају се у износу од 19.309.440 КМ и за 2.584.400 КМ су већи од првобитно усвојеног плана за 2021. годину. Непорески приходи се планирају у висини 4.194.660 КМ што је за 190.779 КМ мање од планираних.

На данашњем засиједању одборници су усвојили и Нацрт буџета града Зворника за 2022. годину у износу од 34.534.000 КМ. Порески приходи се планирају остварити у износу од 20.169.580 КМ, непорески у износу од 4.387.620 КМ, а остало су грантови, трансфери јединицама локалне самоуправе, примици/приливи, неискориштена средства по основу кредита и обвезница из претходне године.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић истакао је да ће бити настављена реализација бројних пројеката и започети неки нови.

 – Зворник ће идуће године бити велико градилиште, прије свега наставићемо са изградњом канализационе мреже у мјесној заједници Брањево, водовода Локањ-Пилица, Водовода запад, у континуитету се наставља реконструкција градских улица, биће урађен видео наѕор у граду, постављена лед расвјета – рекао је Ивановић.

Он је истакао да ће у наредној години вјероватно најзначајнија средства бити уложена у Водовод запад, око 6.500.000 КМ, чиме ће се створити услови да се око 1.100 домаћинстава из девет мјесних заједница прикључе на градску водоводну мрежу.

Одборник СДС-а Бојан Лукић истакао је да су они гласали за Нацрт буџета за 2022. годину те амандманима дјеловали у случајевима гдје су сматрали да је то неопходно.

 – Осврнули смо се и на ребаланс буџета за ову годину те указали на неравномјерно улагање у мјесне заједнице. Ја разумијем да кризна ситуација, али сви мора да је дијелимо заједно. Не могу неке мјесне зајендице да имају комплетну инфраструктуру, а друге не, попут Шетића, који немају ни воду, Улице немају ни канализацију: Из Градксе управе су обећали да ће уважити ове амандмане у буџету за наредну годину. Када су питању невладине организације, тражили смо да видимо гдје троше додијељени новац. Њима се даје новац, а не знамо шта раде нити за кога раде. Са друге стране, организације попут Удружења дјеце са посебним потребама добију 2.000 КМ, а Удружење Наши анђели 5.000 КМ, а знамо за које све пројекте троше новац. У наредном периоду ћемо тражити контролу средстава невладиних организација јер је то новац свих грађана Зворника – истакао је Лукић.

Локални парламент усвојио је закључак да се на сљедећој сједници Скупштине града, која ће бити одржана 30. децембра, разматра стање о снабдијевању електричном енергијом на подручју града Зворника.

Данас је донесена и Одлука којом је пореска стопа за опорезивање непокретности на подручју града Зворника за 2022. годину утврђена у висини од 0,14 посто и на нивоу је претходних година. И пореска стопа за опорезивање непокретности у којима се непосредно обавља производна дјелатност такође је непромијењена и износи 0,07 посто. Од плаћања овог пореза могу бити ослобођене дефицитарне дјелатности за шта одлуку доноси Скупштина.

Одборници су усвојили и одлуке о висини накнаде коју остварују предсједници савјета мјесних заједница, те о куповини земљишта означеног као кп.бр. 7720/1 КО Зворник.

Ваш Еуро петрол оил!

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.