Корисници огорчени: На подручју Зворника и даље велики број насеља без струје, градско подручје Власенице је без воде, проблеми и у Сребреници

Корисници огорчени: На подручју Зворника и даље велики број насеља без струје, градско подручје Власенице је без воде, проблеми и у Сребреници

ФОТО: Чишћење снијега у Осмацима, infobirac.net

У мјесним заједницама од Челопека до Шепка још увијек нема стује, као ни у Ђевању, Дрињачи, Ораовцу и другим мјесним заједницама на подручју Зворника, јављају наши пратиоци. 

У Ђевању је, кажу, још ноћас нестало струје.

 – Гријемо се на дрва, али је систем везан за струју тако да се данас буквално смрзавамо и ми и дјеца. Све намирнице ће нам пропасти у замрзивачима. Заиста ово више не можемо да трпимо. Свака јача киша или снијег проурокује нестанак електричне енергије те се питамо је ли ово 19. или 21. вијек – рекли су нам мјештани Ђевања.

Они су истакли да ће преко удружења потрошача или других институција тражити начин да им Електропривреда надокнади штету јер је ситуација у којој се годишње нађу и више од десет пута недопустива.

Огорчени су и мјештани Челопека и других мјесних заједница који данас немају струју. 

 – Зашто имамо два човјека из Зворника, Обрена Петровића и Костадина Васића у управљачким структурама Електропривреде или зависних предузећа. Они знају да је већ годинама оваква ситуација на подручју Зворника и да се у систем није улагало од рата наовамо. Питамо се да ли смо ми људи, ако јесмо, зашто нам не обезбиједите да имамо услугу коју редовно плаћамо – запитао се овај мјештанин Челопека. 

Регија Бирча

Проблема и у другим општинама регије Бирча, а како су нам потврдили становници Власенице они од јутрос немају воде, а данас није било струје ни у Милићима.

Како је пренио РТРС, у Сребреници се дешавају повремени нестанци електричне енергије, а путеви су непроходни због великог снијега.

 – Снијег који интензивно пада изазвао је кварове на електромрежи, па је Сребреница повремено без електричне енергије, што је доводи и до прекида телефонског и интернет саобраћаја. Висина снијега у Сребреници је 20 центиметара, а у планинским дијеловима ове општине премашује пола метра. Сви локални путеви су непроходни – рекао Адим Мехмедовић из општинског Штаба цивилне заштите.

Једино је проходан регионални путни правац Братунац-Сребреница-Скелани којим се, такође, саобраћа отежано због угаженог снијега.

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.