Велика трагедија – Преминуо кошаркаш Стеван Јеловац

Велика трагедија – Преминуо кошаркаш Стеван Јеловац

Српски кошаркаш и првотимац АЕК-а Стеван Јеловац рођен 1989. године, преминуо је данас од посљедица можданог удара, који је доживио 14. новембра на тренингу. Тужну вијест званично је потврдио атински клуб.

АЕК се неколико дана након можданог удара огласио, уз напомену да је стање српског играча стабилно, али и даље критично. Нажалост, ситуација се додатно закомпликовала, што је резултирало трагичним епилогом. Прије неколико дана Стеван је пребачен у Србију, на захтјев породице.

– Трагедија. Неизрецив бол. Тужна вијест је малоприје стигла из Србије. Наш борац, наш брат, Стеван је постао анђео. Одлетио је у небо – стоји на сајту Атињана.

Јеловац је у АЕК стигао љетос, након сезоне проведене у Јапану. У каријери је наступао и за Мега Моззарт, Црвену звезду, Анталију, Казерту, Ритас, Сарагосу, Нижњи, Бамберг, Газијантеп.

Није изабран на драфту 2011. године, али је 2016. године играо љетну лигу за Далас, али није успио да се домогне најквалитетније лиге на планети. У сезони 2013/2014. играо је Евролигу у дресу Лијетувос Ритаса, а потом је три године наступао у шпанској Сарагоси. По општем мишљењу најбољу сезону у каријери имао је у сезони 2017/2018. када је носио дрес Ножњег Новгорода, а најбољу партију у каријери забележио је против Калева убацио је 49 поена, уз 15 скокова и тако оборио рекорд ВТБ лиге, који је са 42 поготка држао Кит Ленгфорд.

За репретенацију Србије дебитовао је са 28 година и имао врло запажену ролу у квалификацијама за Мундобаскет 2019. године.

infobirac.net

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.