Сребреница: Вртић „полетарац“ – пријатељ здраве исхране

Сребреница: Вртић „полетарац“ – пријатељ здраве исхране

Веселе куварске радионице, представе, посјете љубазним домаћинима, регистрованим газдинствима и узгајивачима поврћа, дио су реализованих активности у вртићу ЈУ Дјечији вртић „Полетарац“ из Сребренице у оквиру иницијативе „Предшколска установа пријатељ здраве исхране“ (ПУППИ), коју реализују Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарство просвјете и културе Републике Српске и ЈЗУ Институт за јавно здравство, уз подршку УНИЦЕФ-а БиХ.

 – Наши мали кувари и куварице, вриједно и са лакоћом прихватају да помогну особљу у кухињи спремајући укусне и здраве намирнице. Дегустација је најслађа када то спреме мале и вриједне руке. На тај начин дјеца стичу сазнања о здравим начинима исхране – похвалили су нам се из вртића „Полетарац“, који у ПУППИ иницијативи учествује још од 2016.

Драги наши, код нас можете изнајмити аутобусе за ванлинијски превоз капацитета од 19 до 57 мјеста…Путујте удобно и сигурно на све дестинације…Ваше је само да кажете вријеме поласка и дестинацију, све остало је наша брига…Ваш ЕП оил!

Кажу да су представе у Сребреници ријеткост, али како васпитачице и особље вртића радо „ускоче“ и дјеци организују едукативне представе како би дјеци дочарали глуму и сцену. Дјеца из „Полетарца“ такође радо заједно изађу у шетњу на оближњи Губер. Манифестације и маскенбали су најзабавнији дани у вртићу и тада градом знају прошетати маскирани у своје омиљене воћке. Редовно обиљежавају и 20. новембар – Међународни дан дјетета.

Из „Полетарца“ истичу и подршку локалне заједнице гдје су препознати како установа која његује здраве стилове живота, као и Кошаркашког клуба „Губер“ с чијим члановима на спортским теренима стичу сазнања о тимским спортовима. Истичу и сарадњу са Домом здравља чији су стоматолози, педијатри и физиотерапеути на располагању дјеци. Сходно ковид мјерама, организују и предавања за родитеље о значају ПУППИ програма.

(Извор: ФБ УНИЦЕФ БиХ)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.