Мост Братољуб од данас у функцији

Мост Братољуб од данас у функцији

 

Мост Братољуб, који спаја Српску и Србију између Братунца и Љубовије, од данас је у функцији, пише РТРС.

Свечано је пуштен и гранични прелаз између Србије и БиХ, који је саграђен на комплексу укупне површине 30 хиљада метара квадратних и има интегрисан систем преласка граница.

Изградња Братољуба, чија је дужина 227 метара, трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је 13 милиона евра.

Моја апотека – Зворник!

Мјештани ових средина, као и представници локалних власти очекују с радошћу овај догађај јер сматрају да ће то довести до већег промета робе, као и привредног оживљавања и развоја овог краја.

Код моста преко Дрине почетком априла прошле године почела је изградња граничног прелаза чији је инвеститор Управа за индиректно опорезивање БиХ.

Ти радови, чија је вриједност 14,5 милиона КМ, завршени су прије скоро два мјесеца, обављен је технички пријем и прибављене су све дозволе и потписани споразуми за почетак рада граничног прелаза.

Нови гранични прелаз биће заједничка локација царинских и полицијских органа БиХ и Србије. Биће то међународни гранични прелаз првог реда на којем ће бити дозвољен и промет робе која подлијеже инспекцијском наѕору.

Прелаз ће имати три улазне и три излазне траке, те траку за бициклисте.

(извор: ртрс.тв)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.