Успјешна сарадња ,,Алумине“ и Рудника боксита ,,Јајце“

Успјешна сарадња ,,Алумине“ и Рудника боксита ,,Јајце“

Компанија „Алумина“ већ дужи период успјешно сарађује са Рудником боксита из Јајца, гдје су квалитетна лежишта ове руде, што је веома важно са економског аспекта за пословање највећег зворничког колектива.

С обзиром да се ближи крај још једне пословне године, на састанку представника менаџмента „Алумине“ и Рудника боксита из Јајца анализирана је овогодишња сарадња, те договорени пословни правци у наредном периоду.

-Компанији „Алумини“ смо до сад испоручивали од 130.000 до 140.000 тона годишње. С обзиром на то да отварамо нови рудник у Посушју, ту количину ћемо повећати. Оно што је битно нагласити је да је боксит из Јајца изузетно доброг квалитета и то је једна од гаранција да „Алумина“ може наставити даљи рад, што и нама даје сигурност за планирање својих даљих радова –  рекао је Тихомир Радовац, директор Рудника боксита из Јајца.

За испуњење овогодишњег плана производње у „Алумини“ биће потребно око 750.000 тона руде боксита.

Како је истакнуто овом приликом, сарадња са Рудником боксита из Јајца, као дугогодишњим пословним партнером веома је важна за редован рад ове фабрике са тенденцијом да буде још више развијена.

Помоћник директора за техничка питања у „Алумини“ др Зоран Обреновић каже да су према потписаним уговорима допремили из Рудника боксита Јајце око 110.000 тона боксита, и из јамске експлоатације из Посушја око 25.000 тона.

-Све што је било дефинисано уговорима данас је и завршено. Сарадња је и ове године, као и претходних на једном професионалном и коректном односу – наводи Обреновић.

infobirac.net

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.