ЗВОРНИК

,,Odnos vozač – pješak“ – Policijska akcija na području PU Zvornik

,,Odnos vozač – pješak“ – Policijska akcija na području PU Zvornik

Policija znacka motorola MUP RS MH 1024x683 1

 

Na području Policijske uprave Zvornik policija će danas i sutra kontrolisati saobraćaj sa akcentom na „odnos vozač – pješak“ i pješake učesnike u saobraćaju, saopšteno je iz ove uprave.

Cilj akcije jeste povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da se poštovanjem saobraćajnih propisa i većeg opreza prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinosi vlastitoj bezbjednosti.

beoprom

U saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u proteklih 10 mjeseci na području Policijske uprave Zvornik, jedan pješak je stradao, dok su četiri teže, a devet lakše povrijeđeno.

Policijska uprava Zvornik apeluje da se pješaci kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke, te da ne koriste tamnu odjeću, kako bi prije svega zaštitili vlastiti život.

zvornik 1
Zvornik – Moja apoteka!

Apel je upućen i vozačima da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima kako bi vlastitu i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

infobirac.net