,,Однос возач – пјешак“ – Полицијска акција на подручју ПУ Зворник

,,Однос возач – пјешак“ – Полицијска акција на подручју ПУ Зворник

 

На подручју Полицијске управе Зворник полиција ће данас и сутра контролисати саобраћај са акцентом на „однос возач – пјешак“ и пјешаке учеснике у саобраћају, саопштено је из ове управе.

Циљ акције јесте повећање безбједности пјешака као учесника у саобраћају, али и подсјећање да се поштовањем саобраћајних прописа и већег опреза приликом кретања у саобраћају у највећој мјери доприноси властитој безбједности.

У саобраћајним незгодама које су се догодиле у протеклих 10 мјесеци на подручју Полицијске управе Зворник, један пјешак је страдао, док су четири теже, а девет лакше повријеђено.

Полицијска управа Зворник апелује да се пјешаци крећу по површинама намијењеним за пјешаке, да ноћу и у условима смањене видљивости користе свјетлоодбојне прслуке, те да не користе тамну одјећу, како би прије свега заштитили властити живот.

Зворник – Моја апотека!

Апел је упућен и возачима да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима како би властиту и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.

infobirac.net

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.