СПОРТФУДБАЛ

U zvorničkom derbiju fudbaleri Budućnosti iz Pilice i Drine igrali bez pogodaka

U zvorničkom derbiju fudbaleri Budućnosti iz Pilice i Drine igrali bez pogodaka

IMG 6595

 

U posljednjem jesenjem kolu Prve lige RS u Pilici je odigran zvornički derbi u kome su domaća Budućnost i Drina odigrali bez pogodaka, ali po svemu prikazanom domaći sastav ima za čim da žali. 

IMG 6602

Meč je bolje otvorio tim iz Zvornika i već u trećem minutu Ćulum je šutirao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara pored gola. Četiri minuta kasnije Rakić je bio u prilici, ali njegov udarac sa sedam metara iskosa sa lijeve strane odlazi pored gola. Nakon početne inicijative Drine ekipa Budućnosti se oslobađa pritiska, a u 14. minutu Lazarević je šutirao iskosa sa lijeve strane u spoljni dio mreže gostujućeg gola. 

IMG 6598

 

U 32. minutu Milovanović je poslije solo prodora šutirao sa šesnaest metara iz izgledne situacije pored desne stative. 

IMG 6632

U drugom poluvremenu na terenu je apsolutno bolji rival bio domaći tim. U 52. minutu nakon prodora Alempića po desnoj strani i ubacivanja u peterac gostiju u velikoj šansi je bio Milovanović koji je šutirao sa tri metra, a već savladanog Ružića spasio je Ćulum koji je klizećim startom izbacio loptu sa gol linije. U 57. minutu nakon jedne dubinske lopte malo je nedostajalo da Milovanović kazni neodlučnost Drinine odbrane, međutim njegov udarac sa ivice peterca je završio pored gola. 

IMG 6621

U 68. minutu nova velika prilika za domaći tim. Nakon kornera Ivanović je šutirao glavom, a sa gol linije glavom loptu izbacio Jokić u polje, odbijenu loptu je prihvatio Rosić i šutirao sa sedam metara, ali je Ružić odbranio njegov šut. 

IMG 6643

U 78. minutu Marković je pokušao iz slobodnog udarca, a Radić bez većih problema sačuvao svoju mrežu.

IMG 6613

Šef stručnog štab Budućnosti Mile Milanović u svemu je nadvisio Miću Jevtića koji je bio šef stručnog štaba Drine, ali to i nije bilo teško. Drina je djelovala bezidejno i fizički nespremnije od Budućnosti u kojoj gotovo svi fudbaleri pored fudbalskih imaju i radnih obaveza i na treninge dolaze najviše tri puta sedmično. Mićo da se ne pozdravljamo idi u penziju!

infobirac.net