Otvorene prijave za 5. eUPSHIFT radionicu u BiH: Prilika za mlade na sjeveroistoku Republike Srpske

ZVORNIK

Otvorene prijave za 5. eUPSHIFT radionicu u BiH: Prilika za mlade na sjeveroistoku Republike Srpske

Onlajn radionica eUPSHIFT se organizuje za timove mladih ljudi uzrasta od 13 do 19 godina, koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele da rade na njegovom rješavanju. Kroz eUPSHIFT i uz podršku mentora i trenera, timovi uče kako se osmišljava rješenje problema i takmiče se za novčane nagrade od po 3.000 KM pomoću kojih mogu provesti svoja rješenja.

Mladi uzrasta od 13 do 19 godina se mogu prijaviti u timovima od tri do pet članova iz opština Bijeljina, Šamac, Bratunac, Foča, Zvornik i Višegrad te iz njihove okoline. Prijave će biti otvorene od 15. novembra do 13. decembra, a radionica će se održati od 13. do 20. marta 2022. godine.

Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije ili drugih etničkih manjima, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja, te mladi iz porodica niskog socio-ekonomskog statusa.

Dok su prijave otvorene, održaće se 8 Zoom info sesija kada će svi imati priliku da saznaju više o samom programu i o načinu prijavljivanja te da pitaju sve što ih zanima o eUPSHIFT radionici. Termini i linkovi za Zoom info sesije i prijava za radionicu nalaze se na veb sajtu UPSHIFT-a u BiH ovdje.

Radionicu eUPSHIFT u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija “Genesis Project” u saradnji sa UNICEF-om u BiH kroz projekat “Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na COVID-19” uz finansijsku podršku USAID-a u BiH.

Vaš Shooter!

Sve dodatne informacije o radionici možete pronaći na veb sajtu UPSHIFT-a te na stranicama:

Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina

Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina

(infobirac.net)