Доведено у питање функционисање трофејног „Обилића“: Пет европских медаља зворничких боксерки за годину дана – потребан генерални спонзор за нове успјехе

Доведено у питање функционисање трофејног „Обилића“: Пет европских медаља зворничких боксерки за годину дана – потребан генерални спонзор за нове успјехе

Три боксерксе зворничког БК „Обилић“, Драгана Јовановић, Анастасија Бошковић и Сара Ћирковић, су кроз наступе за репрезентацију Србије у протеклих годину дана освојиле пет медаља на европским првенствима, а за континуитет у резултатском смислу клубу је потребан генерални спонзор, рекао је тренер Мирко Ждрало на прес конференцији уприличеној поводом представљања резултата рада те посљедње медаље коју је Сара Ћирковић освојила на Европском првенству у Будви.

Ждрало је додао да су ови резултати одавно „прерасли“ клуб, односно ову локалну заједницу или чак и државни ниво.

 – За даљи рад потребна је јача подршка и ми смо у потрази за генералним спонзором. Ми смо задовољни новцем који се за наше потребе издваја из градског буџета за један клуб борилачких спортова, односно то је 10.000 КМ, но наши трошкови су сада још већи. Пошто немамо свој простор у коме радимо ми овдје само за кирију годишње издвојимо 15.000 КМ те се доводи у питање опстанак клуба. За даљи озбиљан рад са нашим члановима, прије свега са ове три врхунске боксерке, потребна нам је финансијска помоћ, односно спонзор који би омогућио услове за даље озбиљне припреме, јачи тренажни програм и нове, надамо се, још боље резултате – рекао је Ждрало и додао да је један од циљева да Сара оствари норму за предстојеће Олимпијске игре.

Наводећи њихове резултате, он је додао да је Драгана Јовановић прошле године била јуниорски вицешампион Европе, а ове године је била бронзана на јуниорском првенству Европе. Она се из Новог Сада преселила у Зворник, препознала „Обилић“ и његове тренере као средину у којој може да тренира и напредује што довољно говори о озбиљности и квалитету рада у клубу.

Анастасија Бошковић освојила је бронзану медаљу на јуниорском првенству Европе, а најзначајнији успјех је остварила Сара Ћирковић.

 – Сара има двије европске медаље, она је сребрна са европског јуниорског првенства, али је ипак највећи успјех сребрна медаља са омладинског првенства, које је надавно одржано у Будви, јер су ту услови били као код сениора, боксују се рунде по три минута, јачи су противници тако да је то и највећи резултат нашег клуба. Та финална борба могла је да има и другачији кај, али ми се надамо да ће Сара наставити истим темпом и на сљедећем првенству напасти златну медаљу – истакао је Ждрало.

Сара Ћирковић је додала да су успјеси дошли као плод вишемјесечних и квалитетних припрема.

 – Задовољна сам резултатима, наставићу и даље да радим са циљем да се ови резултати унаприједе – рекла је Ћирковићева.

Ждрало се овим путем захвалио и тренеру Стефану Продановићу који ради са осталим члановима и који омогућава да се клуб одржи и ради са више од 100 чланова.

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.