СШЦ „Петар Кочић“: Професори посјетили „Спомен-подручје Доња Градина“

СШЦ „Петар Кочић“: Професори посјетили „Спомен-подручје Доња Градина“

 

У оквиру изградње личног и националног идентитета и његовања културе сјећања у школској пракси, професори зворничког СШЦ „Петар Кочић“ посјетили су Јавну установу „Спомен-подручје Доња Градина“ те се упознали са размјерама геноцида над српским, јеврејским и ромским народом у НДХ.

Како нам је саопштила директорица школе Биљана Писић, ова искуства ће им бити значајна како би их пренијели ученицима.

 – У настави из националне групе предмета су предвиђени часови чија је тематика култура сјећања тако да ће ова посјета бити значајна за реализацију поменутих часова. Поред професора историје и српског језика и књижевности „Спомен-подручје Доња Градина“ су посјетили и професори других предмета који су изразили жељу да обиђу ово стратиште што је за сваку похвалу – рекла је Писић и додала да се нада да ће се и ученици, без обзира на територијалну удаљеност, више заинтересовати за посјету Доњој Градини како би се код младих генерација његовала култура сјећања на један од најтежих периода из наше новије историје.

Професори су послије уводног предавања кустоса из „Спомен подручја Доња Градина“ обишли музејску поставку те остатак комплекса.

Као поклон, школа је добила десетак књига које су дио издавачке дјелатности Спомен-подручја те другу литературу везану за рад ове јавне установе.

(infobirac.net)

[unitegallery gradina]

 

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.