Opština Vlasenica donirala kompjutere OŠ ,,Vuk Karadžić”

VLASENICA

Opština Vlasenica donirala kompjutere OŠ ,,Vuk Karadžić”

 

Vlasenički osnovci od sada će informatičko znanje sticati na najsavremenijoj računarskoj opremi jer je trinaest novih računara stiglo u Osnovnu školu „Vuk Кaradžić“.

– Zahvaljujući načelniku naše opštine Miroslavu Кraljeviću koji je prepoznao značaj ulaganja novih sredstava u našu školu, poslije mnogo godina u našu školu je stigla nova računarska oprema. Iako smo među prvima u Srpskoj, 2013. godine kroz projekat „Dositej 1:1“, dobili mini računare oni su zastarjeli i nefunkcionalni i bilo je izuzetno teško raditi sa takvom opremom. Svi znamo da danas, u 21. vijeku, bez računarske opreme nismo  nigdje stigli i da moramo da idemo u korak sa novim trendovima, a ovo je izuzetan podsticaj za naše učenike i naše nastavnike da nastave sa još boljim rezultatima – jasna je direktorica Danka Milić Кezunović.

Predstavnici Opštinske uprave opštine Vlasenica obišli su osavremenjeni kabinet informatike.

– Nama je uvijek darago, a posebno kada imamo povod kao što je ova donacija, da dođemo u našu osnovnu školu. Ovo je ustanova koja iz godine u godinu kvalitetnim radom pokazuje da je sigurno jedna od najboljih u regiji, a to dokazuju i rezulati koje postižu učenici. Novi računari će unaprijediti ne samo nastavu informatike, nego uopšteno računarsku pismenost naših đaka. Mi se, iz godine u godinu, trudimo da stvorimo što bolje uslove za učenike i nastavnike u svim obrazovnim ustanovama u Vlasenici.  U posljednje dvije godine uložena su skoro milionska sredstva za povećanje kvaliteta obrazovanja na području oppštine, a u osnovnoj školi su adaptirane učiionice za prvačiće i sanirani podovi i mokri čvorovi.  Ovaj poklon u računarskoj opremi samo je nastavak naše saradnje – rekao je Goran Đurić, predsjednik Skupštine opštine Vlasenica.

Vaš Shooter!

Nastavnik informatike Stefan Berović kaže da sa novim  elanom ulazi u kabinet informatike.

– Računari koje smo da sada imali bili su neupotrebljivi za nastavu, pa su učenici najviše radili na mom laptopu, koji sam dnosio u školu, i to je, naravno, za sve nas bilo veoma teško. Zahvaljujući našoj direktorici i načelniku Кraljeviću sada imamo najsavremenije uslove za rad – priča nastavnik Berović.

Za jednim od novih računara pažljivo je radila Evgenija Ninić koja kaže da su svi učenici zahvalni direktorici Milić Кezunović koju se bori za svoju školu i đake.

– S obzirom da se razredi dijele u dvije grupe, otprilike u svakoj je 12 do 14 đaka, sada svi imamo svoj prostor za rad i svako može da radi na jednom računaru, što je prije bilo nezamislivo. Sada imamo fenomenalne uslove za učenje i zahvalni smo svima koji su pomogli da se naš informatički kabinet opremi – istakla  je ova učenica osmog razreda.

Djak Sport Zvornik😊NOVA KOLEKCIJA😊
🔊ŽENSKE PUMA PATIKE
📲Kompletnu ponudu mozete pogledati u nasoj poslovnici Karadjordjeva 1 (preko puta Fontane)

I direktorica i predstavnici Opštine Vlasenica sigurni su da će u narednom periodu biti još ovako lijepih prilika za susrete u vlaseničkom “Vuku”.

Tatjana Golijanin