Kompenzacioni fond Srpske: Odobreno po 80.000 KM za dva preduzeća iz Zvornika i Milića

MILIĆI REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Kompenzacioni fond Srpske: Odobreno po 80.000 KM za dva preduzeća iz Zvornika i Milića

 

​U periodu januar-jun 2021. godine za sanaciju i ublažavanje štetnih posljedica korona virusa u različitim sektorima Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske je svojim zaključcima odobrio sredstva u ukupnom iznosu od 71.474.795,55 KM.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda na današnjoj sjednici se upoznao sa Informacijom o molbi privrednog društva „OBUĆA“ d.o.o. Zvornik za pomoć u rješavanju problema uzrokovanih pandemijom  virusa COVID-19.

 – Upravni odbor Kompenzacionog fonda konstatuje da je privredno društvo „OBUĆA“ d.o.o. Zvornik pretpjelo štetne  posljedice pandemije  virusom korona, što se odrazilo na kašnjenje u plaćanju osnovnih obaveza društva i s tim u vezi nemogućnost realizacije ugovorenih poslova. Odobrava se isplata sredstava privrednom društvu „OBUĆA“ d.o.o. Zvornik u ukupnom iznosu od 80.000,00 KM za pomoć radi saniranja posljedica pandemije virusa korona – navodi se u saopštenju.

 

 – Upravni odbor Kompenzacionog fonda se upoznao sa Informacijom o molbi privrednog društva „Samatini“ d.o.o. Milići za dodjelu finansijskih sredstava za saniranje negativnog uticaja pandemije virusa COVID-19. Upravni odbor Kompenzacionog fonda konstatuje da je privredno društvo „Samatini“ d.o.o. Milići pretpjelo štetne posljedice pandemije  virusom korona, što se odrazilo na značajno smanjenje poslovnih prihoda i s tim u vezi nemogućnost obezbjeđenja obrtnih sredstava za obavljanje proizvodnog procesa. Odobrava se isplata sredstava privrednom društvu „Samatini“ d.o.o. Milići u ukupnom iznosu od  80.000,00 KM za pomoć radi saniranja posljedica pandemije virusa korona – stoji u saopštenju.

(Izvor: vladars.net)