ЗВОРНИК

Vakcinacija radnika u zvorničkoj bolnici – Trećom dozom danas vakcinisano 80 radnika

Vakcinacija radnika u zvorničkoj bolnici – Trećom dozom danas vakcinisano 80 radnika

20211110 125810

 

U JZU Bolnica Zvornik danas je vakcinisano 80 radnika, čime je nastavljen proces imunizacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Do sada je sa dvije doze vakcinisano 250 radnika zvorničke bolnice, što je 95 odsto radnika, čime se najbolje šalje poruka stanovništvu da se odazove na poziv za imunizaciju.

20211110 125954

Direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović kaže da je zadovoljan činjenicom da samo nekoliko ljekara nije vakcinisano i to zbog činjenice da su onkološki pacijenti.

– Jedan dio od pet odsto ljekara koji nisu vakcinisani to do sada nije učinio zbog zdrastvenih razloga (onkološki pacijenti koji su primaju onkološke terapije), a dva do tri ljekara ne žele da se vakcinišu. To je njihov izbor i niko neće uticati na njihovu odluku, to je isključivo odluka svakog zaposlenog i svakog čovjeka. Od polovine avgusta mjeseca ove godine pratimo broj hospitalizovanih pacijenata i broj vakcinisanih. Dobili smo poražavajuće podatke, a to je da je preko 80 odsto pacijenata koji se liječe u Kovid odjeljenju nevakcinisano. Manje od 20 odsto onih koji su na liječenju i vakcinisani su, jesu lica starije životne dobi i lica koja su imala neke propratne bolesti – rekao je Popović.

20211110 130122

Pomoćnik direktora JZU Bolnica Zvornik, hirurg Branislav Perić je istakao da je za razliku od prošle godine, tokom ove mnogo manje zdravstvenih radnika pozitivno na korona virus.

– Smanjen je ,,hladni“  zakazani program, jer smo  kao ispomoć kolegama  sa internog odjeljenja na raspolaganje dali nekoliko soba, da se smjeste nekovid pacijenti. Operacijski program mnogo ne trpi i trudimo se da pacijenti što manje čekaju na operacije – zaključio je Perić.

20211110 130244

Trenutno se u Kovid odjeljenju liječe 42  pacijenata, od kojih su dva životno ugrožena, 11 su sa teškom kliničkom slikom, a preostalih 29 su sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom.

infobirac.net