ЗВОРНИК

GU Zvornik obezbijedila auto-sjedišta za djecu iz tri udruženja

GU Zvornik obezbijedila auto-sjedišta za djecu iz tri udruženja

6 1

 

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Zvornika Darko Stefanović uručio je danas osam auto-sjedišta za djecu gradskim udruženjima „Dječija nada“, „Okrilje“ i „Naši anđeli“.

On je poručio da se i na ovaj način želi ukazati na važnost bezbjednosti najmlađih u saobraćaju i najosjetljivijih kategorija kakve su ove koje okupljaju ova tri udruženja.

244666830 2973846732837448 388719763283952925 n

„Namjera Grada je da pokažemo takođe da mi uvijek mislimo na udruženja koja najviše brinu o tim kategorijama i ovo je još jedan način da u okviru Dječije nedelje pomognemo njima, odnosno njihovim članovima kojima će oni podijeliti auto-sjedišta.“

Stefanović je naglasio da Grad Zvornik izdvaja značajna sredstva za subvenciju prevoza za kategorije koje su članovi ovog udruženja, za nabavku udžbenika za djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditelja, djecu iz hraniteljskih porodica. Pruža se podrška i samom radu udruženja kroz njihovo finansiranje, onoliko koliko je gradski budžet u mogućnosti.

1 1

„Кroz saradnju sa ovim udruženjima želimo da pomognemo što većem broju porodica tako da im je što lakše da odgajaju ove naše male sugrađane. Opredeljenje Gradske uprave je da kontinuirano pomaže ova udruženja, odnosno njihove članove i oni mogu računati na našu podršku i ubuduće.“

3 1

Dragana Čupović, predsjednica Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Naši anđeli“, zahvalila se na auto sedištima istakavši da je za članove ovog udruženja svaka pomoć veoma značajna, jer mnogi od njih to sebi ne mogu da priušte. Ona je istakla dobru saradnju sa Gradskom upravom od koje, kako je rekla, dobijaju različite vidove pomoći.

4 1

Prije uručenja auto-sjedišta za djecu prikazan je edukativni film o tome kako ih pravilno izabrati, kako ispravno koristiti i sa drugim važnim savjetima.

(Izvor: gradzvornik.org)