Košarkašica Milica Dragičević najperspektivnija igračica na ,,Sarajevo Kupu” – Još jednom pokazala da je najveći košarkaški talenat na ovim prostorima

KOŠARKA ZVORNIK

Košarkašica Milica Dragičević najperspektivnija igračica na ,,Sarajevo Kupu” – Još jednom pokazala da je najveći košarkaški talenat na ovim prostorima

 

Jedna od najtalentovanijih košarkašica sa prostora bivše SFRJ je naša sugrađanka Milica Dragičević o čijem potencijalu i uspjesima ćemo sigurno slušati u godinama pred nama. Djevojčica koja je svoje prve košarkaške korake napravila u Zvornik Basketu trenutno nastupa u ekipi Banovića gdje igra za sve uzrasne kategorije od kadeta do seniora. Sa velikim uspjehom je nosila dres reprezentacij BiH do 14 godina, a za nju igranje protiv starijih košarkašica ne predstavlja problem. 

Na Međunarodnom turniru pod nazivom Telemech Sarajevo Cup Milica Dragičević je proglašena za najperspektivniju košarkašicu turnira, a u četiri odigrane utakmice postigla je 110 poena. Treba istaći da je ekipa Banovića jedina na ovom turniru igrala sa igračicama rođenim 2007. godine i mlađim, dok su ostali timovi igrali sa uzrastom rođenim 2005. godine. 

Trener Jasna Sliško ima samo riječi hvale za Milicu za koju kaže da je budućnost BiH košarke.

– Ponosni smo što Milicu na svakoj od utakmica čuvaju po 3 gostujuća igrača što nije bilo dovoljno. Ona je mlađa dvije godine od svih učesnika turnira što je nije spriječilo da zatrpa koševe protivnika. Ona je je svojim košarkaškim potezima i poenima oduševila sve prisutne i zasluženo dobila nagradu koja puno znači i našem klubu – rekla je Sliško.

Prošle sezone Milica Dragičević je nastupala za seniorski sastav Banovića u prvenstvu BiH gdje je bila najmlađa košarkašica lige, a na 26 odigranih mečeva je prosječno igrala 13 minuta, te imala 3,2 poena i 2 skoka prosječno po utakmici. Debitovala je i u WABA ligi gdje je takođe bila najmlađa košarkašica. Za sve mlađe kategorije Banovića nastupa sa velikim uspjehom i osvojila je nekoliko titula u BiH i FBiH. Nastupala je za reprezentaciju BiH do 14 godina, gdje je pokazala da se radi o velikom talentu.

Naš portal Milici želi puno uspjeha u karijeri i punom podrškom u njenoj karijeri!

infobirac.net