Svjetske školske igre: Bronzana medalja za zvorničku atletičarku Leu Gajić

OSTALI SPORTOVI ZVORNIK

Svjetske školske igre: Bronzana medalja za zvorničku atletičarku Leu Gajić

 

Na Svjetskim školskim igrama, koje su ove godine održane u Beogradu, Zvorničanka Lea Gajić, članica AK „Zvornik“, osvojila je bronzanu medalju u troskoku.

Kako nam je rekla Slavica Mandić, trener u AK „Zvornik“, oni su na ovom takmičenju imali dva predstavnika.

 – Lea Gajić je nastupila u disciplini troskok, a Boris Krstić u skoku uvis. Ponosni smo i na samo njihovo učešće, a da ne govorimo o osvajanju medalje na jednom ovakvom takmičenju. Na ovim svjetskim igrama učešće je uzelo 36 zemalja i 2.500 takmičara, a takmičilo se u 14 sportova. Lea Gajić je u troskoku osvojila bronzu koja sija kao zlato, a Boris Krstić je osvojio peto mjesto. Uspjeh Gajićeve je utoliko veći ako se zna da mi nemamo uslove za skakanje, odnosno nemamo jamu za skakanje te pored treninga u Zvorniku nekada idemo u Tuzlu i tamo vježbamo – rekla je Mandićeva.

Ona je dodala da će danas na Prvom svesrpskom atletskom kupu u Trebinju nastupati jedan njihov atletičar, odnosno reprezentativac Alesandro Manojlović u disciplini 110 m prepone, a takmičenje se održava u okviru proslave Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

(infobirac.net)